Societat

Reunió entre el col·lectiu de Can Vies i l'Ajuntament per acostar posicions

El portaveu del centre social de Sants assegura que la trobada té lloc aquesta tarda amb l'objectiu d'intentar trobar una solució al conflicte

Els ocupants de Can Vies es desmarquen dels actes violents

El centre social de Sants ha anunciat que aquesta tarda hi haurà una reunió entre representants del col·lectiu de Can Vies i l'Ajuntament de Barcelona. Segons informa Catalunya Informació, el portaveu del centre social de Sants, Josep Maria Domingo, ha explicat que s'ha aconseguit acostar posicions, tot confirmant la trobada que tindrà lloc aquest dijous.

Precisament aquest dijous al matí, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha explicat que ha rebut ofertes per part de diferents col·lectius, partits i institucions, entre elles el Síndic de Greuges, per actuar com a mediadors per intentar resoldre el conflicte.

Els joves que ocupaven fins al dilluns Can Vies han desvinculat la Plataforma de Can Vies dels actes violents que s'han succeït al barri de Sants de Barcelona els últims tres dies, segons ha assegurat a Efe un dels ocupants habituals de l'immoble, un jove de 18 anys. “Els actes violents els provoquen grups de rebels encaputxats que no són de Can Vies”, ha assegurat.

Raúl explica que fa dos anys va decidir venir a viure a Can Vies. “Fèiem tallers, acollíem assemblees -la d'Arran de Sants per exemple-, organitzàvem concerts i xerrades, teníem una barra de bar per servir cafès i una glorieta per donar sopars a canvi de la voluntat”, ha explicat Raúl, que ha recordat que a la casa també tenia la seva seu la redacció de la revista alternativa La Burxa.

L'ocupant de Can Vies ha explicat que durant la negociació amb el regidor del districte Jordi Martí abans del desallotjament aquest els va oferir traslladar les seves activitats a Can Batlló, però no els va donar cap garantia que podrien tornar a Can Vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.