Sense - Avui

La policia de Los Angeles investiga la mort de Jackson com un homicidi

Conrad Murray, el seu metge personal, és el principal sospitós d'haver-li subministrat una dosi letal de Propofol

Les últimes investigacions de la policia de Los Angeles cada dia estan més prop de confirmar que la mort de Michael Jackson va ser un homicidi. Segons el lloc web TMZ.com, el principal sospitós és el seu metge personal, Conrad Murray, que podria haver-li subministrat una dosi massa elevada de Propofol, un potent anestèsic que només s'utilitza només per intervencions quirúrgiques.

Aquesta possibilitat pren més força quan ens remetem a les proves recollides a l'habitatge en què va morir l'artista, ja que allí s'hi van trobar diverses dosis d'aquesta substància i també d'altres medicaments calmants.

Segons TMZ, un dels efectes secundaris més greus del Propofol -que només està disponible per professionals mèdics- és que pot provocar una parada cardíaca si se subministra en combinació amb alguns analgèsics o si la dosi és desmesurada.

Tal com han filtrat les fonts de la policia de L.A., sempre segons TMZ.com, hi ha "seriosos indicis" que  identifiquen el doctor Conrad Murray com la persona que administrava habitualment aquest anestèsic a Jackson. Aquesta possibilitat es veu augmentada si tenim en compte que l'advocat de Murray no ha confirmat ni negat si el seu client administrava Propofol al Rei del Pop.

A més a més, Murray estava present en el moment de la mort de Jackson i les sospites sobre el mal ús que feia del Propofol les han seguit alimentant veus com la d'una infermera personal del cantant, Cherilyn Lee. Va afirmar que Jackson patia insomni i li demanava sovint que li proporcionés Propofol -també conegut com Diprivan perquè aquest és el nom de la seva marca comercial-.

Tot i això, segons la seva assistent, l'artista coneixia els possibles efectes secundaris del fàrmac. "Li vaig dir que aquesta medicació tenia riscos", va explicar a la CNN. Lee es va negar a les peticions de Jackson i el va informar de les conseqüències que implicava consumir aquest sedant.

El relat de la infermera, però, també explica la posició de Jackson respecte els medicaments. Les seves declaracions relaten com ell els feia servir per evadir-se. En un dels moments que l'artista li va reclamar aquest medicament, li va dir: "Només vull dormir. No ho entens? Només vull estar K.O. i adormir-me". Ella li va contestar que si continuava així podria "no despertar".
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.