Cultura

Divulguen la trucada des de casa de Jackson al 911: "No respira. Hem intentat reanimar-lo però no respon"

La policia busca ara Conrad Murray, doctor personal de Jackson, perquè la seva declaració pot ser la clau en la investigació per la mort del cantant. El metge va desaparèixer poc després de la mort del 'rei del pop'

Molt s'especula en les últimes hores sobre les circumstàncies que envolten la mort de Michael Jackson, des de les causes de la mort de l'artista fins a les persones que es trobaven en la seva residència de Los Angeles en el moment de la seva mort.

A poc a poc es van coneixent nous detalls, com la trucada al número d'emergències per demanar una ambulància. I ara moltes de les mirades semblen dirigir-se a una persona en concret, el seu metge personal.

El departament de Bombers de Los Angeles, responsable dels serveis d'emergència de la ciutat, ha divulgat la gravació de la trucada que va fer una persona no identificada des del domicili de Michael Jackson a l'exclusiu sector de Bel Air al nombre d'emergència 911. "Truco del 100 North Carrollwood Drive. No està respirant. Hem intentat CPR (reanimació cardiopulmonar) però tampoc respon. No està responent a res", afirmen des de casa de l'artista.

A l'altra banda del telèfon el responsable del 911 demana que traslladin la persona del llit a terra, sense saber en cap moment que la persona en qüestió és Michael Jackson.

A mesura que va fent les preguntes de rigor qui truca es posa nerviós i insisteix a demanar una ambulància. "Estem en això, no es preocupi que van cap allà. Estic passant aquesta informació a l'equip d'emergències que ja està en camí", li responen des del 911.

En un altre moment de la conversa els serveis d'emergència pregunten si hi ha hagut algun testimoni d'allò que ha passat. "És aquí amb el seu metge personal, però no respon a res (...) Per favor, senyor, no respira, vinguin ja". Fins aquell moment ningú sabia qui podia estar al costat de Michael Jackson quan va tenir la parada cardíaca a casa seva. I des d'aleshores les autoritats busquen el metge personal de l'artista.

El portal d'especialitzat en famosos TMZ ja ha revelat que el doctor en qüestió és Conrad Robert Murray, que pel que sembla vivia al domicili de l'artista i que des d'ahir a la nit no se sap on es troba. Les autoritats l'estan buscant per poder interrogar-lo i ja van retirar de l'habitatge un BMW que podria pertànyer al metge en qüestió.

Segons el citat portal, el cardiòleg és de Houston (Texas) i va posar una injecció al cantant hores abans que es produís la seva mort.

Des d'un sector de la família Jackson asseguren que podria tractar-se del sedant Demerol, un medicament a base de morfina al qual pel que sembla era addicte. Ja ahir a la nit es deia que el metge va intentar reanimar diverses vegades l'artista però quan va arribar l'equip d'emergència seguia sense pols i mai més va arribar a recuperar-lo.

A l'espera de les anàlisis toxicològiques
De fet, l'autòpsia practicada al cantant no ha aclarit de manera definitiva les causes de la mort de l'artista. Per a això, caldrà esperar a unes anàlisis toxicològiques més completes, els resultats de les quals no se sabran fins d'aquí a unes sis o vuit setmanes.

Jackson, de 50 anys, va morir després de tenir una aturada cardíaca. Els serveis mèdics el van trobar al seu domicili de Los Angeles inconscient i sense respiració. Després d'intentar reanimar-lo, el van traslladar a un centre hospitalari, on no van poder fer res per salvar-li la vida.

Onada de dol global
Aliens a l'autòpsia, els fans de Michael Jackson li reten homenatge a diferents ciutats dels món. Fins i tot a Barcelona, on un centenar de persones s'han concentrat a la plaça Catalunya amb guants blancs i barret per recordar-lo.

El món musical i de l'espectacle també plora la seva desaparició. Artistes com Madonna, Paul McCartney, Carla Bruni o Cher han expressat la seva tristesa i han tingut frases de record i elogi per a Jackson. Milers d'espelmes enceses són el símbol de la tristesa per l'absència de l'artista.

Els tributs i homenatges particulars i col·lectius han estat un degoteig constant. Centenars de persones, entre periodistes, curiosos i fans, s'han aplegat a les portes del centre hospitalari en saber la notícia.

Els seus admiradors van en pelegrinatge fins al passeig de la Fama de Hollywood per deixar espelmes i corones de flors damunt l'estrella de l'artista. També l'entrada de casa seva, a l'exclusiu barri de Bel Air, s'ha convertit en lloc obligat de pas dels fans.

Al Regne Unit, la sèrie de televisió Gent del barri ha gravat a última hora una escena per al capítol d'avui on s'ha inclòs una referència a la mort de l'artista. I el milionari Mohamed Al Fayed ha anunciat que erigirà un monument en honor seu als luxosos grans magatzems de Harrods, al costat del seu i el del seu fill i la princesa Diana.

Jacksonmania a la xarxa

La mort del cantant ha revifat la jacksonmania a la xarxa i les vendes de la seva discografia a internet: ha tornat a batre rècords de vendes i el videoclip de Thriller s'ha descarregat per internet, només aquest divendres, prop de 60.000 vegades.

Ara bé, la cancel·lació de la gira de cinquanta concerts que Jackson tenia programats a Londres podria suposar la pèrdua de 348 milions d'euros per a AEG Life.

Segons el diari Wall Street Journal, Michael Jackson acumulava un deute de 355 milions d'euros, un forat que el cantant volia tapar amb aquesta cinquantena de concerts a la capital britànica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.