Cultura

Mor el Rei del Pop

Michael Jackson, de 50 anys, va patir una parada cardiorespiratòria i va ser traslladat a un hospital de Los Angeles, on no es va poder fer res per salvar-li la vida. No hi ha confirmació oficial del seu decés

El cantant nord-americà Michael Jackson ha mort aquest dijous segons han informat diversos mitjans, com la web especialitzada en famosos TMZ i el diari Los Angeles Times, tot i que passada la mitjanit encara no hi havia hagut cap confirmació oficial.

Jackson havia estat ingressat d'urgència  en un centre hospitalari de Los Angeles (Califòrnia, Estats Units), després de patir una aturada cardíaca. Segons Los Angeles Times, el cantant ja havia deixat de respirar quan els serveis d'urgència l'han recollit al seu domicili en una ambulància per traslladar-lo a l'hospital UCLA Medical Center de la ciutat californiana després de rebre una trucada d'urgència. La trucada s'ha rebut a les 12.26 del migdia (21.26 a Catalunya) i ha alertat els serveis mèdics, que han enviat una ambulància al domicili del cantant a Holmby Hills, Los Angeles. El cantant, de cinquanta anys, ha hagut de rebre reanimació cardiorespiratòria i ha estat ingressat a la unitat de cures intensives. El mateix diari informa que el cantant hauria arribat a l'hospital en estat de coma profund.

Rere l'arribada de l'artista al centre mèdic, un equip de policies i guardaespatlles han bloquejat l'entrada d'urgències de l'hospital per evitar l'accés a periodistes i fans. Jackson ha tingut una salut delicada durant bona part de la seva vida i en moltes ocasions ha necessitat atenció sanitària, especialment quan s'enfrontava a un judici per pederàstia l'any 2005.

Jackson deixa tres fills, Michael Joseph Jackson Jr., Paris Michael Katherine Jackson i Prince Blanket Michael Jackson II. El pare del cantant, que en el moment dels fets era a Las Vegas i que va ser consultat per diferents mitjans de comunicació en conèixer-se el trasllat de Michael d’urgència, va reconèixer que sabia que el seu fill estava malament, perquè ja havia rebut trucades, però no va saber especificar què li passava realment ni la gravetat de la situació.

Assetjament sexual
Des que l’any 2005 Jackson va desaparèixer pràcticament dels escenaris després d’un polèmic i llarg procés en què se l’acusava d’assetjament sexual a un adolescent (que finalment va ser arreglat amb el pagament per part del cantant de 23,3 milions de dòlars a la suposada víctima), només se l’havia vist en públic de manera oficial quan al mes de març va anunciar una sèrie d’uns cinquanta concerts previstos per a aquest estiu. Llavors va fer una breu intervenció davant la premsa i els seus fans.

Posteriorment els concerts van ser ajornats uns quants dies fins al juliol mentre els organitzadors anunciaven que els endarreriments no tenien res a veure amb la salut de l’estrella. Michael, que va debutar al món de la música amb els seus germans en el conjunt anomenat Jackson Five, va triomfar de forma esclatant el 1982 amb Thriller, disc que va ser rècord mundial de vendes amb més de 50 milions de còpies venudes.

Jackson va ser famós també per la seva obsessió per aclarir-se la pell amb diverses operacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.