Cultura

Dol per Michael Jackson

Polítics, actors, directors i productors confessen la seva admiració per l'artista

El planeta plora aquest divendres la mort del Rei del Pop. Sofia Loren, que va ser veïna de Michael Jackson a Los Angeles, s'ha confessat "devastada" davant d'una mort que ha opinat que li servirà "per trobar la pau després de tant de sofriment". L'actriu italiana ho ha aprofitat per explicar que l'última vegada que el va veure va ser quan ella el va invitar a sopar a casa seva i "ell hi va acudir amb el seu cuiner personal". Després del sopar, ha comentat Loren, Jackson va començar a saltar per sobre dels llits.

I és que la seva última etapa va estar plena d'actituds excèntriques. Ho sap bé Steven Spielberg, que s'ha declarat admirador d'aquesta gran figura de la música: "No hi haurà cap altre Michael Jackson, igual com tampoc hi haurà cap altre Fred Astaire, Chuck Berry ni cap altre Elvis Presley". Explica el director d'E.T. que "el seu misteri, el seu talent i la seva capacitat de sorprendre han creat una llegenda" a la qual contribuirà ara la seva mort prematura.

Cantants
L'altra gran monarca de la música també s'han referit a la mort del cantant de Thriller, l'àlbum més venut de la història. Madonna ha explicat en un comunicat difós per la cadena britànica BBC que no pot "deixar de plorar per aquesta notícia". La Reina del Pop afirma que sempre ha "admirat Michael Jackson" i "que el món ha perdut un dels seus grans i la seva música perdurarà sempre". El meu cor està amb la seva família i amb els seus fills", ha afegit la celebritat musical.

Un altre gran nom de les veus negres és el de Lenny Kravitz. El novaiorquès s'ha afegit al dol general dient: "Si no fos per ell, no estaria fent el que faig". Kravitz opina que Jackson ja "havia donat tot el que havia de donar". Adorava Jackson i creu que, si no hagués publicat la trilogia que el va consagrar als anys vuitanta, només amb l'etapa de The Jackson Five ja el consideraria un ídol. A més de reivindicar que "era un bon pare i una persona molt bona", ha tancat dient que "ell era musica i punt".

Família
Una altra estrella de la música, Janet Jackson, la germana més coneguda del difunt Michael Jackson, està "abatuda pel dolor i assolada per la sobtada pèrdua del seu germà". Fonts properes a Janet Jackson ja han anunciat que la germana de l'artista està gestionant la seva tornada a Califòrnia per passar els pròxims dies amb la família. Aquests exemples demostren que la inesperada mort del Rei del Pop ha despertat un dol unànime del món de la música.

Un altre germà, Marlon, en declaracions a la cadena CNN ha explicat que aquest dimecres el seu germà Michael ja no es trobava bé. Marlon ha parlat amb el representant de l'artista, Frank Dileo, que en veure'l dimecres li va dir que "no es trobava gaire bé". Quan Dileo el va tornar a veure, l'artista ja no respirava, ha explicat Marlon a l'analista de la CNN Roland S. Martin.

Amics
L'actor Mark Lester, que era padrí dels seus fills, ha declarat a una cadena britànica que havia estat "amb ell feia poques setmanes i que estava perfectament bé". Lester, que el coneixia des de feia més de trenta anys, ha afirmat que la notícia li ha generat una "commoció" i que encara no s'ho pot creure. Diu que sempre el recordarà com un home "dolç, amable i afectuós". Lester també ha defensat la tornada de Jackson als escenaris i creu que, si no hagués estat capacitat per fer-ho, no ho hauria decidit.

També ha lamentat la mort d'aquest "geni" Uri Geller, que compartia una forta amistat amb Jackson. Considera que "el fet que ja no estigui aquí és surrealista". Geller tem que l'estrès generat per la tornada als escenaris del Rei del Pop li ha pogut provocar la parada cardiorespiratòria que aquest dijous a la nit se'l va emportar.

Polítics
Més enllà de famosos de la petita i gran pantalla, polítics com el portaveu del govern del Japó han lamentat també la seva desaparició. Takeo Kawamura ha afirmat en una roda de premsa que "lamenta la mort tant sobtada d'aquesta gran estrella" i ha transmès el seu sincer condol a la família. No és d'estranyar que el País del Sol Naixent plori avui per Jackson: hi va anar per últim cop l'any 2007 i des de sempre havia fet visites als seus parcs d'atraccions.

Tothom sap que a l'artista li encantaven aquests parcs de diversió, fins al punt que se'n va construir un al seu ranxo de Neverland. Per això, el parc de Disneyland del Japó ha lamentat "la pèrdua d'una persona que va fer una contribució tan gran al món de la música i de l'entreteniment".

Al Regne Unit, el ministre britànic d'Assumptes Exteriors, David Miliband, ha publicat a la xarxa social Twitter que "mai ningú ha arribat tan amunt per caure després tant". Poc després, ha aparegut el portaveu del cap del govern britànic, que ha informat que, segons Gordon Brown, "és una notícia molt trista per a milions d'admiradors de Michael Jackson al Regne Unit i a tot el món".

La seva mort tampoc ha passat per alt al ministre de Cultura francès, Frédéric Mitterrand, que ha expressat el seu condol i ha recordat: "Tots tenim alguna cosa de Jackson". A més, ha assenyalat que el destí que ha trobat Jackson és el mateix que Amèrica ha reservat per a altres icones: ser devorats pels medicaments i en soledat. Es referia a Marilyn Monroe o a Elvis Presley.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.