Cultura

De The Jackson Five al seu àlbum ‘Invincible’

Els inicis van ser difícils per l’oposició del pare que cantés amb els germans

Michael Jackson era el setè de nou germans: Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, LaToya, Marlon, Randy i Janet. El seu pare, Joseph Jackson, treballava d’obrer i tota la família vivia en una casa humil. Durant els seus primers anys va estar molt lligat emocionalment a la seva mare, Katherine Scruse, i la seva germana gran. La sensibilitat i les maneres delicades de Michael no agradaven gens al seu pare, per la qual cosa, al principi, es va veure aïllat de les activitats musicals que duien a terme els seus germans a les ordres del seu pare.

Joseph va decidir crear un grup amb els seus fills i d’aquí va sorgir The Jackson Five. En un principi, Michael no formava part del grup, però gràcies a un petit incident en què el seu pare el va sentir cantar mentre actuava per a la seva mare es va convertir en el cantant i el personatge principal del grup quan només tenia cinc anys.
Després de treballar uns mesos en diferents clubs i bars d’espectacle van aconseguir l’èxit a finals dels anys 60 gràcies a Berry Gordy, propietari del segell Motown Records i especialitzat en artistes afroamericans, amb qui van firmar un contracte el març de 1969.

El 1978 Michael va interpretar el paper d’espantaocells en una versió afroamericana d’El màgic d’Oz. Tot i que la pel·lícula no va tenir gaire èxit entre el públic, li va obrir algunes portes a Michael, ja que durant el rodatge va conèixer Quincy Jones, que era l’encarregat de la banda sonora de la pel·lícula, i Diana Ross, que interpretava el paper de Dorothy.

El 1979, gràcies a Quincy Jones, Michael iniciava la seva carrera com a solista amb l’àlbum Off the Wall amb la discogràfica CBS, del qual va vendre 20 milions de còpies i va rebre el seu primer premi Grammy. A més a més, es va convertir en el primer àlbum que va aconseguir col·locar quatre cançons en el número 1 de les llistes musicals (entre les quals Don’t Stop ‘Til You Get Enough i Rock With You).

La seva millor època, plena de grans èxits i fama, va començar l’any 1982, quan va publicar l’àlbum Thriller, que es va convertir en el més venut de la història amb més de 50 milions de còpies. D’aquest àlbum és famosa la cançó del mateix nom i més concretament el seu videoclip. El 1984, Michael va guanyar 7 premis Grammy per aquest àlbum Thriller i un com a millor gravació per a nens per la música d’una narració que Spielberg va fer basada en la pel·lícula E.T. l’extraterrestre. D’aquesta manera, Michael va entrar a formar part del Llibre Guinness dels rècords com a artista amb més Grammy guanyats en un sol any.

El 1987 va treure el seu tercer àlbum, Bad, l’últim produït per Quincy Jones. Amb aquest àlbum, Jackson va aconseguir vendre 29 milions de còpies i set números u, entre els quals I Just Can’t Stop Loving You, Bad, The Way You Make Me Feel i Dirty Diana.

L’octubre del 2001, Michael va publicar l’àlbum Invincible per celebrar el seu 30è aniversari com a solista. L’àlbum va debutar com a número u en les llistes d’èxits de 13 països i se n’han venut 13 milions. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.