Cultura

La gala de lliurament dels Globus d'Or queda suspesa per la vaga de guionistes

Els guionistes en vaga als Estats Units han aconseguit dues victòries, ja que han obligat a cancel·lar l'emissió del tradicional lliurament dels premis Globus d'Or, prevista per al pròxim 13 de gener, i arribaran a un acord amb la companyia cinematogràfica de Tom Cruise que portarà els escriptors de tornada a la feina.

Tot i que ja s'esperava que la majoria dels nominats i els presentadors no assistissin a la cerimònia per evitar haver de travessar els piquets dels guionistes en vaga, els seus organitzadors han anunciat la cancel·lació de la tradicional gala de lliurament.

Al seu lloc, els premis seran anunciats en una roda de premsa d'una hora de durada que serà retransmesa en directe pel canal de televisió NBC.

La cerimònia anual dels Globus d'Or, premis lliurats per l'Associació de la Premsa Estrangera a Hollywood, és una víctima més de la vaga que des de fa nou setmanes porten a terme uns 10.500 membres del WGA contra els estudis de cinema i de televisió més grans del país. La vaga ja ha provocat una suspensió de totes les sèries amb guió de l'horari televisiu de màxima audiència i ha ajornat diversos projectes cinematogràfics importants, en la pitjor mesura de força portada a terme per treballadors de Hollywood en dues dècades.
Les negociacions, que pretenen posar fi a la vaga, van fracassar el mes passat enmig de dures acusacions de les dues parts. El principal punt de desacord és com pagar el treball dels guionistes que es distribueix per Internet.

Jorge Camara, president de l'associació que atorga els Globus, ha assenyalat que tots els membres del grup estan "molt decebuts" perquè "milions de televidents es veuran privats de veure moltes de les seves estrelles favorites celebrant els seus èxits extraordinaris durant el 2007 al cinema i la televisió".

Poc abans, United Artists (UA), la productora cinematogràfica en part propietat de Tom Cruise, ha trencat amb el seu estudi matriu Metro Goldwyn Mayer per arribar a un acord que permetrà als guionistes de Hollywood treballar en pel·lícules per a la companyia.

UA s'ha convertit en la primera companyia cinematogràfica de Hollywood a arribar a un acord amb el WGA des que la vaga contra els grans estudis i cadenes de televisió va començar el 5 de novembre. No s'han conegut els detalls de l'acord, però el sindicat i la companyia han afirmat que el conveni és "integral" i "abraça tots els assumptes importants per als guionistes, inclosos els nous mitjans".

Fonts de la indústria de l'espectacle han assenyalat que com a mínim dues companyies cinematogràfiques independents més, Weinstein i Lionsgate Entertainment, estan considerant acords similars amb el WGA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.