Cultura

Penélope Cruz i Pedro Almodóvar se'n tornen amb les mans buides d'una Globus d'Or que consagren l'any d''Avatar'

L'univers de Pandora creat per Cameron ha aconseguit el premi més important en obtenir el guardó com a millor pel·lícula dramàtica i, sense sorpreses, postular-se com a ferma candidata a l'Oscar

Els Globus d'Or han donat aquest diumenge a Avatar el reconeixement que ja estava rebent de la taquilla mundial i han servit en safata a James Cameron els premis a la millor pel·lícula dramàtica i al millor director, en una nit amb guardons repartits en què, tot i això, l'actriu Penélope Cruz i el director Pedro Almodóvar s'han quedat amb les mans buides.

L'univers de Pandora creat per Cameron ha aconseguit el premi més important de la nit en obtenir el guardó com a millor pel·lícula dramàtica i, sense sorpreses, postular-se com a ferma candidata a l'Oscar. Des de l'escenari, l'escriptor, director i productor ha dit que disfruta perquè té "la millor feina" i perquè és capaç d'entretenir "una audiència global".

El cineasta James Cameron havia pujat prèviament a l'escenari per recollir el premi al millor director per una producció que va camí de fer història en taquilla, com ja va fer Titanic, per la qual el director també va rebre el guardó al millor director. Cameron, que ha dit que no s'esperava el reconeixement, ha indicat que "s'ho mereixia" la seva exdona, Kathryn Bigelow, per la pel·lícula En tierra hostil.

Per la seva banda, la pel·lícula Resacón en Las Vegas ha donat la sorpresa en la categoria de millor pel·lícula de comèdia o musical i s'ha imposat deixant enrere títols com Nine -que no ha rebut cap premi- o (500) días juntos. Gran part de l'elenc de la comèdia premiada ha pujat a l'escenari a recollir el guardó, inclòs el boxejador Mike Tyson, que fa un cameo a la cinta.

No hi ha hagut cap sorpresa, en canvi, en el premi a la millor pel·lícula d'animació, que ha anat a parar a l'alabada cinta de Pixar Up, que agafa impuls en la cursa cap als Oscars. La banda sonora d'Up també li ha valgut un premi al seu compositor, Michael Giacchino.

El guió d'Up in the air i els seus autors, Jason Reitman i Sheldon Turner, han rebut el suport del jurat per la versió de la novel·la de Walter Kirn.

A l'apartat d'interpretació, el veterà Jeff Bridges ha fet valer el seu paper com a cantant de country a Crazy heart per obtenir el premi al millor actor en una pel·lícula dramàtica, que a l'apartat femení s'ha endut Sandra Bullock pel seu personatge a The Blind Side.

Crazy heart ha fet doblet gràcies a la cançó The weary kind i als seus autors, Ryan Bingham and T Bone Burnett, que han deixat a la cuneta rivals de la talla de Paul McCartney o Bono en la categoria a millor composició musical original.

Streep, en comèdia
En comèdia, la multipremiada Meryl Streep ha afegit un reconeixement més a la seva ja llarga llista gràcies a la seva interpretació a Julie i Julia.

Per part seva, el Sherlock Holmes versionat per Robert Downey Jr. també ha aconseguit l'aplaudiment de la premsa estrangera, que és la que organitza els Globus d'Or i lliura cada any aquests premis, considerats com l'avantsala dels Oscars.

Els papers secundaris de Christoph Waltz a Malditos bastardos i Mo'Nique a Precious també han obtingut premi, en aquest últim cas a costa de l'espanyola Penélope Cruz, que ha vist com per tercera vegada se li escapava el Globus d'Or a l'últim moment. Com ja havia passat amb Volver o Vicky Cristina Barcelona, Cruz no s'ha emportat a casa el preat trofeu per la seva interpretació a Nine.

Alhora, la pel·lícula Los abrazos rotos, del director manxec Pedro Almodóvar, s'ha quedat a les portes de guanyar el Globus d'Or a la millor cinta estrangera, que ha anat a parar a La cinta blanca de Michael Haneke, que partia com a gran favorita. No debades, és la pel·lícula europea més premiada de l'any i té a la seva esquena un triomf a Cannes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.