Cultura

Finalitza la vaga de guionistes de Hollywood a escassos dies que se celebrin els Oscars

Els guionistes de cinema i televisió de Hollywood han posat fi a la vaga que mantenien des de feia tres mesos contra els grans estudis i reprendran les activitats un altre cop, a escassos dies que se celebri la gala dels Oscars, programada per al 24 de febrer.

Els òrgans de direcció del Sindicat de Guionistes dels Estats Units (WGA, per les seves sigles en anglès) han aprovat per una significativa majoria del 92,5 % el principi d'acord tancat el cap de setmana passat entre la delegació del sindicat formada per 3.775 membres i les empreses de la indústria de l'entreteniment de Hollywood.

L'acord es fonamenta en un altre conveni laboral, subscrit pels directors de Hollywood. Aquest text va aconseguir desbloquejar les negociacions el dia 23 de gener després de setmanes de conflicte.

Els 10.500 guionistes de cinema i televisió podrien tornar a treballar després de la vaga iniciada el 5 de novembre. Ara només falta la ratificació de l'acord en una votació dels membres del sindicat que se celebrarà dimarts que ve, dia 19 de febrer, segons han decidit les direccions de les delegacions de l'oest i de l'est del WGA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.