Cultura

Bombai o Nova Orleans

Hollywood ultima els preparatius per convertir de nou l'interior del teatre Kodak en el centre de totes les mirades en la seva 81ena edició dels Oscar. Una suposada llista "oficial" que circulava aquests dies per Internet, desmentida per l'organització, assegura que aquesta nit es compliran gairebé tots els pronòstics. Des de Pricewaterhouse Coopers, firma que fa el recompte de vots, ho han desmentit i han assegurat que ni el president de l'Acadèmia sabrà fins que s'obrin els sobres el nom dels guanyadors.

El curioso caso de Benjamin Button opta a més estatuetes, però Slumdog millionaire ja la va guanyar clarament als Globus d'Or (quatre premis a zero) i apunta com a favorita per a l'Oscar més prestigiós, el de millor pel·lícula. Així ho afirmen, almenys, les cases d'apostes i els experts, quan el temps que falta per a la cerimònia de la 81a edició dels Oscars es compta ja en hores. Fins i tot una suposada filtració que va circular ahir per internet, i que l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques ha qualificat de "complet frau", donava com a guanyadora la pel·lícula dirigida per Danny Boyle i ambientada en els suburbis de Bombai.

Menys ben parada sortia Penélope Cruz en aquesta llista falsa, que fins i tot portava la rúbrica del president de l'Acadèmia. L'actriu espanyola encapçala les apostes en la categoria d'actriu secundària pel seu paper a Vicky Cristina Barcelona, però segons la filtració fraudulenta, aquest premi aniria a mans d'Amy Adams per La duda.

La gran festa del cinema se celebra la propera matinada, i les informacions, les anècdotes i els rumors es multipliquen. L'Acadèmia no esgota recursos per fer una cerimònia tan lluïda com sigui possible i recuperar audiència per a uns premis que, en la darrera edició, van caure a uns nivells baixíssims: 32 milions d'espectadors. Per guanyar públic, no s'ha plantejat per ara acceptar amb totes les conseqüències la dimensió global que han adquirit els premis i canviar l'horari. El cinèfil que vulgui seguir-los en directe des de les nostres latituds haurà de triar entre anar a dormir tardíssim o aixecar-se a les cinc de la matinada per veure els guardons importants.

L'Acadèmia de Hollywood ha optat, en canvi, per un presentador de la cerimònia que trenca completament amb la tendència dels darrers anys: l'australià Hugh Jackman. Si l'aposta habitual era confiar aquesta missió a un actor còmic, aquest any se n'encarrega un home elegit recentment com el més sexy del planeta per la revista People. Una elecció menys arriscada del que es pot pensar, perquè el protagonista d'Australia ja va presentar la gala dels premis Tony de teatre i ho va fer prou bé. "Faré alguna broma, però hi haurà sobretot música i ball", avança Jackman.

De la resta, ben poc se'n sap. La llista d'estrelles que lliuraran els premis de les 24 categories es manté en secret, a diferència d'altres anys. Se sap que Baz Luhrmann (director, precisament, d'Australia, i també de Moulin Rouge) ha preparat un número musical, i que Judd Apatow (el director de Virgen a los 40 i Lío embarazoso) presentarà un curtmetratge. La direcció de l'espectacle va a càrrec de Bill Condon, el realitzador de Dreamgirls. L'escenografia del Kodak Theatre, seu de la cerimònia des que es va inaugurar el 2001, anirà a càrrec de David Rockwell, creador dels decorats de Hairspray i altres produccions de Broadway.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.