Cultura

'Slumdog millionaire', 'Wall-E', i Heath Ledger, favorits per a les nominacions als Oscars, que es coneixeran avui

Oscars

Poques hores abans de conèixer els candidats als Oscars d'aquest any, la pel·lícula Slumdog millionaire, la cinta d'animació Wall-E i el difunt actor Heath Ledger figuren aquest dijous com a principals favorits per lluitar per l'estatueta. També l'espanyola Penélope Cruz està entre les actrius amb més possibilitats per obtenir una nominació pel seu paper a Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen.

Els premis han generat molt bones perspectives per als films independents, especialment per a la història índia Slumdog millionaire, que sembla haver guanyat el seu lloc entre els candidats a millor pel·lícula després de triomfar als Globus d'Or.

A la llista de les cinc pel·lícules escollides per disputar-se l'Oscar al millor film no hi faltarà El curioso caso de Benjamin Button, segons el consens que regna entre els analistes del sector. Aquesta cinta és l'única gran producció de Hollywood que sona com a aposta segura per a la categoria de millor pel·lícula a les nominacions que es donaran a conèixer aquest dijous al Teatre Samuel Goldwyn de Beverly Hills, a Los Angeles, en una roda de premsa que començarà a les 5.30 de matí hora local (les 14.30 hora peninsular).

Tot i així, molts esperen que la pel·lícula més taquillera de l'any, i una de les mes recaptadores de la història, amb gairebé 1.000 milions de dòlars en venda d'entrades, El caballero oscuro, reivindiqui el seu èxit de públic amb la candidatura a millor pel·lícula.

Possibles actors a optar als Oscars
El que ningú dubta és que Heath Ledger, el difunt actor que va representar el Joker, el dolent a la darrera entrega de Batman, obtindrà la seva nominació a millor actor secundari. Ledger és, a més, el presumible guanyador de l'Oscar en aquesta categoria.

És d'esperar que Brad Pitt, per El curioso caso de Benjamin Button; Sean Penn, per Mi nombre es Harvey Milk; Frank Langella, per El desafío Frost contra Nixon, i Mickey Rourke, per The wrestler, figurin entre els candidats a l'Oscar a millor actor, en què també hi podria haver Leonardo DiCaprio, per Revolutionary road, o Clint Eastwood, per Gran Torino.

Al costat femení, actrius com Meryl Streep, per La duda; Anne Hathaway, per La boda de Rachel, i Kate Winslet, per El lector i Revolutionary road, sonen com a fixes a les llistes de nominacions, en què també hi podrien aparèixer actius com Sally Hawkins, per Happy. Un cuento sobre la felicidad, i Angelina Jolie per El intercambio.

L'espanyola Penélope Cruz manté les opcions per aconseguir la seva segona candidatura, després de Volver (2006), pel seu paper de secundària a Vicky Cristina Barcelona, tot i que les seves possibilitats dependrà del que passi amb Kate Winslet, que sembla destinada a guanyar l'Oscar aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.