Cultura

'Los girasoles ciegos' es queda sense la nominació als Oscars

Cinema

La cinta de José Luis Cuerda Los girasoles ciegos, escollida per l'Acadèmia del Cine Espanyol per representar l'Estat espanyol en la propera edició dels Oscars de Hollywood, s'ha quedat aquesta matinada fora de les nominacions com a millor pel·lícula de parla no anglesa a la preuada estatueta.

L'Academy of Motion Pictures Arts and Sciences de Hollywood ha escollit aquesta nit una primera llista de títols candidats a rebre l'estatueta en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa, formada per nou cintes, segons la web oficial.

Aquesta primera llista de nou pel·lícules està integrada per la israeliana d'animació bèl·lica Waltz with Bashir, dirigida per Ari Folman i reconeguda diumenge amb un Globus d'Or, així com per la francesa The class, de Laurent Cantel i una de les preferides a Cannes.

Aquest primer tall es completa amb l'austríaca Revanche, de Gotz Spielmann; l'alemanya The Baader Meinhof Complex, d'Uli Edel; la japonesa Departures, de Yojiro Takita; la mexicana Tear this heart our, de Roberto Sneider; la sueca Everlasting moments, de Jan Troelí; la canadenca The necessities of life, de Benoit Pilon, i la turca 3 monkeys, de Nuri Bilge.

També s'ha quedat fora de la llista la italiana Gomorra, del director Matteo Garrone, basada en el llibre de Roberto Saviano sobre la Màfia napolitana.

'Los girasoles ciegos'
Los girasoles ciegos, que opta a 15 premis Goya, formava part de la llista de pel·lícules finalistes seleccionades per l'Acadèmia del Cine Espanyol en què també figuraven Sangre de mayo, de José Luis Garci, i Siete mesas de billar francés, de Gracía Querejeta.

La pel·lícula de José Luis Cuerda, que es va estrenar el 29 d'agost, està centrada en la novel·la homònima d'Alberto Méndez i entrellaça diverses històries que tenen com a eix central la Guerra Civil. Entre els seus principals protagonistes figuren Maribel Verdú, Javier Cámara i Raúl Arévalo. Els personatges lluiten amb la repressió, els amors impossibles i les derrotes emocionals, mentre busquen una escletxa per disfrutar de la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.