Cultura

Mor el guru Maharishi Mahesh, font espiritual dels Beatles

El mes passat, el Maharishi es va retirar a un exmonestir franciscà a Holanda per estudiar la seva pròpia doctrina

El guru hindú Maharishi Mahesh Yogi, que va encaminar el grup britànic The Beatles cap a la meditació i els corrents espirituals, va morir ahir, dimarts, als 91 anys, al seu domicili de la localitat holandesa de Vlodrop.

Bob Roth, el portaveu del moviment Meditació Transcendental (MT), que va fundar el Maharishi, ha explicat que el guru va morir aparentment per causes naturals donada la seva avançada edat.
El guru hindú va destacar per introduir a Occident les doctrines de la meditació i el control de la ment arran de l'expansió del seu moviment a la fi dels anys 50.

El Maharishi, un títol que en llengua hindi significa gran vident, va néixer a la regió índia de Madhya Pradesh (centre del país), on va començar els ensenyaments en psiquiatria que li van despertar l'interès per l'estudi de la meditació.

Després de viatjar al voltant del món predicant les seves pràctiques, el guru va tornar al seu país natal, on va rebre la visita dels britànics The Beatles el 1968, interessats en les doctrines del Maharishi relatives a la il·luminació espiritual.

Arran d'aquesta visita i gràcies al suport de centenars de celebritats, el guru va veure recolzat el seu moviment espiritual principalment als països occidentals, on milers de persones van observar les seves tècniques com una manera de contribuir a la pau mundial i l'eradicació de la pobresa.

L'expansió de les seves pràctiques li van aportar sumes milionàries de diners que van convertir el seu moviment de meditació en un imperi global.

El mes passat, el Maharishi es va retirar a un exmonestir franciscà a Holanda, on va passar els últims dies de la seva vida estudiant la seva pròpia doctrina, que ha influït en milions de persones arreu del món.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.