Cultura

Mor Neil Aspinall, el 'cinquè Beatle'

Neil Aspinall, amic dels Beatles des de la infància i excap de la seva discogràfica Apple Corps, ha mort a l'edat de 66 anys, segons han informat avui els supervivents del mític grup, Paul McCartney i Ringo Starr, en un comunicat divulgat a Londres.

Aspinall, que ha mort d'un càncer al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York, era considerat per molts a la indústria musical com el veritable "cinquè Beatle", sobrenom que també té el productor dels Beatles, George Martin.
"Tots els seus amics el trobarem molt a faltar, encara que sempre guardarem els més afectuosos records d'un gran home", diuen McCartney i Starr a la nota, difosa per Apple Corps també en nom de Yoko Ono i Olivia Harrison, vídues dels altres dos Beatles, John Lennon i George Harrison, respectivament. Així mateix, els signants agraïxen "els consells i la fiable administració" d'un "amic lleial" que ha deixat un "llegat de llarg abast per a les noves generacions".

Qui era?
Aspinall va néixer el 1942 a la localitat galesa de Prestatyn, on va fugir temporalment la seva família pels bombardejos de l'aviació alemanya sobre Liverpool, la ciutat del nord d'Anglaterra que va ser bressol dels Beatles. L'antic executiu, que va anar al col·legi amb McCartney i George Harrison a Liverpool, va treballar com a xofer i guardaespatlles de la banda, a la qual portava en una furgoneta als concerts abans que arribés a la fama.

A mesura que va créixer la popularitat dels Beatles, Aspinall va passar a exercir de representant i confident del grup fins al 1968, quan es va convertir en el gestor de Apple Corps.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.