Cultura

El Bulli, encara el millor del món

Gastronomia

Per quart any consecutiu, el restaurant El Bulli de Ferran Adrià, ha estat escollit el millor restaurant del món.

Adrià ha rebut la distinció en la gala de la prestigiosa revista gastronòmica Restaurant en el lliurament dels seus premis S. Pellegrino, que s'ha celebrat a Londres.

Entre els deu primers de la llista, dels 50 restaurants millors restaurants del món, hi ha El Celler de Can Roca (Girona) en cinquena posició. També hi figuren els bascos Mugaritz, en quart lloc, i Arzak, en vuitè.

El Bulli, ubicat a Roses (Alt Empordà) i reconegut amb tres estrelles Michelin, ha conquerit el cim del rànquing de l'art culinari en guanyar una votació mundial en la qual han participat més de 800 xefs, crítics i experts del sector.

Com l'any passat, el restaurant The Fat Duck, del restaurador britànic Heston Blumenthal (pioner, al costat d'Adrià, de l'aplicació de la ciència a la cuina), no ha pogut desbancar El Bulli i ha quedat en segona posició. The Fat Duck, situat a Bray (comtat de Berkshire, als afores de Londres), ha guanyat la medalla de plata malgrat la crisi que va patir el febrer passat, quan va haver de tancar per una intoxicació que va afectar uns 400 comensals.

El tercer lloc de la classificació ha estat per al danès Noma, l'únic de Copenhaguen que té dues estrelles Michelin.

El premi especial a la carrera professional ha recaigut en el francès Jöel Robuchon, a qui la guia de restaurants Gault Millau li va atorgar el 1989 el títol de "xef del segle".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.