Cultura

Problemes amb la Fundació Dalí paralitzen la pel·lícula sobre l'artista

L'actor malagueny Antonio Banderas, que ha d'interpretar l'artista empordanès Salvador Dalí en una pel·lícula dirigida pel director britànic Simon West, ha explicat que el projecte està paralitzat perquè hi ha "problemes ideològics" amb la Fundació Gala - Salvador Dalí

L'actor malagueny Antonio Banderas, que ha d'interpretar l'artista empordanès Salvador Dalí en una pel·lícula dirigida pel director britànic Simon West, ha explicat que el projecte està paralitzat perquè hi ha "problemes ideològics" amb la Fundació Gala - Salvador Dalí.

La fundació que gestiona el patrimoni de l'artista català està en desacord amb certs continguts del guió, signat per Jeremy Walters.

Així doncs, el finançament del film està assegurat, però els problemes són amb la Fundació Gala - Salvador Dalí que no estan d'acord "amb una part del guió", ha explicat l'actor Antonio Banderas, que ha afegit que el director Simon West "és un britànic molt tossut" que no vol cedir. Banderas ha fet aquestes declaracions aquest dimecres a la seu de les Nacions Unides a Nova York, on ha rebut un premi de l'ONG Women Together.

El conflicte ha sorgit arran dels últims anys de la vida de Dalí, ja que, segons la pel·lícula, el seu entorn es va aprofitar del fet que ja no estava en plenes facultats per explotar el seu nom. I la fundació que gestiona el patrimoni de l'artista empordanès no vol donar el vistiplau a aquesta part del guió.

Segons ha explicat Banderas, continuen les negociacions amb la Fundació Gala - Salvador Dalí, però per ara el rodatge s'ha hagut d'ajornar. A més, l'actor malagueny té altres projectes a l'agenda, com participar en la propera pel·lícula de Woody Allen, pujar als escenaris de Broadway i posar-se darrere de la càmera per dirigir el seu projecte sobre el rei Boabdil de Granada.

Aquest biopic independent dirigit per West portarà per nom Dalí i es basa en un guió de Jeremy Walters. El film barrejarà música, imatges reals i seqüències per ordinador per capturar la imaginació i els colors del pintor de Figueres.

Director i productor

Simon West, realitzador entre altres films de Lara Croft: Tomb Raider i Con Air, porta des del 2003 treballant en aquest projecte, que produirà ell mateix i Media 8 Entertainment, que ja ha venut el film a Europa.

La pel·lícula explorarà com Dalí va conquerir els EUA i el món amb el seu geni surrealista i amb moltes dosis de provocació. També se centrarà en la relació del pintor amb Gala, la seva esposa i musa.

Aquest no és l'únic film al voltant de la figura de Dalí. L'actor Al Pacino interpretarà el geni empordanès a Dalí & I: The surreal story, dirigida per Andrew Niccol, i Robert Pattinson s'ha ficat també en la pell de Dalí a Little Ashes, de Paul Morrison, que relata l'etapa de joventut i els amors del pintor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.