Cultura

Clooney, Mortensen i Washington, candidats al Globus d'Or al millor actor dramàtic

Els actors George Clooney, Viggo Mortensen, Denzel Washington, Daniel Day-Lewis i James McAvoy competiran en la categoria de millor actor dramàtic en la propera edició dels premis Globus d'Or.

Clooney aspira al premi pel seu paper en la pel·lícula Michael Clayton, Mortensen per Promesas del Este, Washington per American Gangster, Day-Lewis per Pozos de ambición i McAvoy per Expiación.

La candidatura als premis que anualment concedeix l'Associació de la Premsa Estrangera es coneix a Hollywood com l'avantsala als preuats Òscar que atorga l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques.

Les candidatures han estat anunciades a Los Ángeles per l'actriu Hayden Panettiere, coneguda pel seu paper d'animadora a la sèrie Herois, l'actor Ryan Reynolds de Blade: Trinity i el director Quentin Tarantino.

La 65a edició d'entrega dels Globus d'Or se celebrarà el diumenge 13 de gener de 2008 a l'Hotel Beverly Hilton de Los Ángeles, cerimònia que s'homenatjarà el director i productor Steven Spilberg. Ell serà el receptor del premi d'honor Cecil B. DeMille que concedeix l'Associació de la Premsa Estrangera a Hollywood.

Dones i secundaris
Per altra banda, les actrius Cate Blanchett, Julie Christie, Jodie Foster, Keira Knightley i Angelina Jolie es troben entre les candidates a obtenir un Globus d'Or a Millor Actriu en una pel·lícula dramàtica, en la 65a edició dels premis.

Quant als actors secundaris, l'actor Javier Bardem ha estat nominat com a millor actor secundari pel seu paper a la pel·lícula No Country for Old Men, dirigida pels germans Joel i Ethan Coen.

Aquesta és la tercera nominació de Bardem per un Globus d'Or, ja que el 2001 va ser candidat a millor actor per Antes que anochezca i al 2005 va competir en la mateixa categoria per Mar adentro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.