Cultura

Amy Winehouse, gran triomfadora dels Grammy

Guardons

La cantant britànica Amy Winehouse ha sigut la triomfadora de la cinquantena edició dels premis Grammy. S'han complert les previsions. Amy Winehouse, que partia com a favorita, ha obtingut 5 premis: millor cançó i gravació de l'any, per Rehab; millor disc pop, per Back to black; millor artista novell i millor artista pop.

La cantant britànica, però, no ha pogut assistir a la cerimònia, ja que les autoritats nord-americanes no l'han deixat entrar al país, per problemes amb el visat. Això no obstant, hi ha participat via satèl·lit, des de Londres.

L'altre triomfador de la nit ha sigut el seu rival, el raper Kanye West, amb quatre premis, tot i que optava a vuit.

El pianista nord-americà Herbie Hancock ha aconseguit, contra tot pronòstic, el premi més important de la 50a edició dels Grammy: el millor disc de l'any, per River: The Joni letters. Hancock s'ha imposat al grup de rock Foo Fighters, amb Echoes, silence, patience & grace; Vince Gill, amb These Days; Kanye West, amb Graduation, i Amy Winehouse, amb Back to black.

En l'àmbit de música interpretada en castellà, el cantant Alejandro Sanz ha obtingut el Grammy a la categoria de millor àlbum llatí pop, per El tren de los momentos, i el grup La Quinta Estación, el Grammy llatí al millor àlbum pop de grup.

Sanz s'ha imposat a Miguel Bosé, Jorge Drexler, Luis Miguel i Jennifer Peña. Sanz ja té 15 Grammy llatins i amb el d'aquesta edició, el segon anglosaxó; el primer el va obtenir fa quatre anys amb No es lo mismo.

Un altre triomfador de la nit ha sigut Juan Luis Guerra. El cantautor dominicà ha guanyat el premi a la categoria de millor àlbum llatí tropical per La llave de mi corazón. Guerra també havia guanyat cinc Grammy llatins: millor gravació de l'any, àlbum de l'any, cançó de l'any, millor àlbum merengue i millor cançó tropical pel mateix àlbum.

Finalment, Laura Pausini amb Yo canto i Ricky Martin amb el seu recopilatori MTV Umplugged han guanyat el Grammy llatí al millor àlbum solista femení i masculí, respectivament.

Menys sort ha tingut Joan Albert Amargós, el compositor català que estava nominat a un premi Grammy per la seva obra Northern concerto. Tampoc ha guanyat el Grammy al millor àlbum llatí el català Pau Donés, de Jarabe de Palo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.