Economia

Banc Sabadell guanya 419 milions d'euros al primer semestre, un 60% més

El grup Banc Sabadell va obtenir un benefici net atribuït de 419,42 milions d'euros en els primers sis mesos d'aquest any, un 60% més que en el mateix període de 2006, segons que ha informat l'entitat bancària a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els actius totals del grup a 30 de juny van créixer un 24,31% i van assolir els 74.596,86 milions d'euros, mentre que el marge d'explotació, el que millor reflecteix l'evolució del negoci purament bancari, va augmentar un 30,7% i va arribar als 570,9 milions d'euros.

La inversió creditícia bruta en clients va créixer un 29% i es va elevar en el primer semestre fins als 60.911,63 milions d'euros, mentre que els recursos gestionats de clients van ascendir a 85.716,43 milions d'euros, amb un alça interanual del 34,7%.

La prudència, clau dels beneficis

"La gestió del risc i la prudència a l'hora de les concessions de crèdits i l'establiment de provisions ens permeten afrontar la desacceleració del sector de promoció immobiliària sense riscos significatius per a l'evolució prevista dels resultats futurs del banc", ha afirmat avui el president de l'entitat, Josep Oliu.

Banc Urquijo

Transcorreguda la primera meitat de l'exercici, els ingressos per comissions netes van sumar 329,51 milions gràcies al favorable efecte que ha tingut en aquesta partida la integració de la cartera de fons i patrimonis gestionats pel Banc Urquijo -que ja ha conclòs el seu procés de redefinició estratègica- i la comercialització d'alguns productes financers. El nou Banc Urquijo va tancar els seus sis mesos inicials de 2007 amb una aportació als resultats consolidats, abans d'impostos, de 16,10 milions d'euros.

El president de l'entitat ha subratllat en un comunicat que "des de fa dos anys, el principal focus d'actuació comercial del banc ha estat i segueix sent el finançament del circulant i de la inversió productiva de les empreses espanyoles".

D'un any a un altre, el canvi de perímetre comptable motivat per la integració del Banc Urquijo en el grup es va traduir en un augment del 18,1% de les despeses generals o d'exploració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu