Economia

Banc Sabadell guanya 604,47 milions fins el setembre

El total de recursos gestionats de clients se situava al setembre en 85.844 milions, un 18,3% més que l'any anterior

El Banc Sabadell ha obtingut un benefici atribuït de 604,47 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un increment del 40,1% respecte al mateix període de 2006.
Segons ha informat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), els principals marges del compte de resultats creixen a taxes superiors al 21%, mentre que la inversió creditícia bruta en clients augmenta un 20%, en hipoteques un 18,6% -en sintonia amb la desacceleració que viu el sector-.

Sabadell manté "inalterable la qualitat de la seva cartera hipotecària de particulars", que actualment constitueix el 21,3% del total de la inversió i les principals característiques del qual són l'alt percentatge de primera residència (85%) i un perfil de client que respon al professional i particular de renda mitjana i alta.

El finançament empresarial especialitzada, "capítol fonamental de la inversió creditícia de Banc Sabadell", sobresurt de manera recurrent en el balanç amb importants creixements en operatives de facturatge i confirming, que creixen un 59,5 i un 35,3%.

Enfocat a les empreses
El president de l'entitat, Josep Oliu, ha detallat que el Sabadell és un banc de clients, enfocat a les empreses i amb un perfil de client molt ben definit, per la qual cosa "mantindrà inalterable la seva política de suport financer a l'empresa", fonamentada en un "molt estricte" anàlisis i gestió dels riscos crediticis.

A més, destaca que el sistema financer espanyol està demostrant que "pot fer front àmpliament" a la situació provocada per la crisi de les hipoteques "subprime", a l'hora que subratlla que el mercat hipotecari espanyol és aliè a la mateixa i té una excel·lent cobertura legal amb alta "qualitat" d'hipoteques.

El total de recursos gestionats de clients se situava al setembre en 85.844 milions, un 18,3% més, i els gestionats en balanç arribaven a 63.786 milions, un 20,8% més.
El patrimoni dipositat en fons i societats d'inversió col·lectiva arribava al setembre els 16.641,38 milions d'euros i situa al grup Banc Sabadell com la tercera entitat financera nacional per volums gestionats en aquest tipus de productes.

Integrar l'Urquijo
La integració de Banc Urquijo ha repercutit favorablement en els ingressos nets per serveis, que sumen 477,75 milions i augmenten el 20,8% en relació amb setembre de 2006, amb una significativa aportació de les comissions que s'obtenen de clients per administrar les seves carteres de valors (un 49,4% més) i les que provenen de la gestió de plans i fons de pensions, fons d'inversió i assegurances, que, en conjunt, creixen un 27,6%.

Amb això, l'activitat d'assegurances i el producte de les operacions financeres, el marge ordinari augmenta un 23,4% i se situa en els 1.645,47 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.