Economia

Nova oferta per adquirir l'ABN Amro

Si la proposta té èxit, el consorci que lidera el grup Santander haurà de pagar en efectiu 66.000 milions d'euros

El Santander, el britànic Royal Bank of Scotland (RBS) i el belga-holandès Fortis han presentat una oferta revisada per l'holandès ABN Amro sense elevar el preu ofertat el maig passat, però amb una millora en el pagament en efectiu i sense la condició de mantenir la filial LaSalle.

El consorci format pels tres bancs manté els 38,4€ per acció ofertats fa gairebé dos mesos, i que valoren ABN en 71.100 milions d'euros. La diferència és que ara proposa pagar en efectiu 35,6€ per acció, és a dir, el 93% de tota l'oferta (abans era el 79%), mentre que la resta serà en 0,296 noves accions de Royal Bank.

Si la proposta té èxit, el consorci liderat pel Santander haurà de pagar en efectiu 66.000 milions d'euros, mentre que els 5.000 milions respetants es pagarien amb nous títols del RBS.

A més, les tres entitats no condicionen ara la compra a la permanència en el grup de la filial nord-americana LaSalle, fet que desbloqueja la seva opa, donat que l'ABN va pactar vendre'l al Bank of America en un acord de fusió firmat amb el britànic Barclays.

Cal recordar que divendres passat el Tribunal Suprem holandès va decidir que l'ABN podia vendre LaSalle sense la necessitat del vot dels seus accionistes, circumstància que havia bloquejat fins el moment la fusió entre l'holandès i el britànic Barclays.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.