Economia

El Santander fixa la seva oferta per ABN

La proposta de compra concretada pel consorci supera en un 13,7% la que va realitzar Barclays el 23 d'abril passat

Ja és en ferm. El Santander, Royal Bank of Scotland i Fortis han presentat una oferta per comprar ABN Amro. Ofereixen pagar 38,4 euros per acció (sis cèntims menys del que es va dir en un primer moment), xifra que suposa abonar 71.100 milions d'euros per tot el grup. Aquesta proposta de compra supera en un 13,7% a la que va realitzar Barclays el 23 d'abril passat, quan oferia 36,25 euros per cada títol d'ABN.

En aquests moments, els directius del banc holandès ABN Amro estan estudiant l'oferta de compra formalitzada pel consorci. La portaveu d'ABN, Caroline Pors, ha assegurat que espera contestar “més tard” i "de forma més elaborada" la proposta realitzada, tot i que no ha especificat si seria durant el dia d'avui.

En concret, el bancs ofereixen pagar 30,4 euros en efectiu més 0,84 accions noves de Royal Bank of Scotland, tot i que d'aquests dos imports es retindrà un euro fins que es resolgui el contenciós de Bank of America per fer-se amb el control de la filial nord-americana La Salle.

Dels 71.100 milions oferts per adquirir el grup holandès, el Santander abonarà 19.900 milions; Royal Bank of Scotland, 27.200 milions i Fortis, 24.000 milions d'euros.

Amb aquest repartiment, l'entitat espanyola que presideix Emilio Botín es quedaria amb la unitat de negoci d'Amèrica Llatina, amb Banca Antonveneta a Itàlia i amb Interbank, la unitat de finançament al consum d'Holanda. A més, adquiriria el negoci de capital risc d'ABN i les participacions a Capitalia, Saudi Hollandi i Prime Bank, malgrat la idea final sigui desfer-se d'elles amb el temps per obtenir uns ingressos de prop de 1.100 milions d'euros.

Per la seva part, Royal Bank of Scotland es quedaria amb la unitat de negoci de Amèrica del Nord (incloent-hi La Salle), l'àrea de clients globals i de banca majorista d'Holanda. Finalment, Fortis adquiriria la banca minorista d'Holanda, amb la unitat de clients privats globals i amb la gestió d'actius globals.

L'oferta presentada pel consorci queda per sota dels 39 euros que s'havia mostrat disposat a pagar i està condicionada a que els accionistes d'ABN Amro rebutgin l'acord de venda de La Salle a Bank of America.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.