Economia

El Santander lluita per ABN Amro

L'operació es produeix només 48 hores després que l'entitat holandesa i Barclays anunciessin la seva proposta de fusió

Dilluns ja va advertir que no descartava l'operació. I avui el consorci format per Santander, Royal Bank of Scotland (RBS) i Fortis ha realitzat una oferta de compra per ABN Amro a 39€ per acció. Aquesta oferta és un 13% més alta que la del britànic Barclays al tancament de la sessió borsària d'ahir, i inclou un dividend final del 0,60€ per títol del 2006. L'operació estableix que al voltant del 70% d'aquest import es pagarà en efectiu, mentre que el 30% restant s'abonarà amb accions de Royal Bank of Scotland.

Aquest anunci es produeix 48 hores després que John Varley, director general de Barclays Bank, i Rijkman Groenink, director general d'ABN Amro, anunciessin dilluns 23 d'abril de bon matí el projecte de fusió dels bancs britànic i holandès.

Aquesta era la fusió bancària més gran d'Europa fins al moment, i va rubricar-se amb la foto de l'encaixada dels dos directius. Avui, les dues companyies han declinat comentar la contraoferta del consorci liderat pel banc que presideix Emilio Botín.

El britànic Barclays oferia pagar 36,25€ cada acció de l'ABN Amro, la qual cosa suposa una valoració de 66.000 milions d'euros. Si finalment es produís aquesta operació, l'entitat resultant seria la quarta al món en capitalització borsària, amb una valoració de 135.360 milions d'euros, i la segona a Europa, just després del britànic d'origen xinès HSBC.

El consorci format per l'espanyol Santander, el britànic RBS i el belga-holandès Fortis van rebre a última hora de dimarts 24 d'abril una carta d'ABN en la qual demanava més detalls de la proposta rival i una reunió per discutir-la. Els tres bancs interessats en la compra d'ABN han acceptat la invitació i han demanat al banc holandès que interrompi la venda de la nord-americana LaSalle Bank, acordada amb Barclays.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès a primera hora la cotització dels títols del Santander, mentre es difonia aquesta informació rellevant sobre l'entitat. Al tornar al mercat, les accions han començat a baixar. Els títols del Santander van tancar ahir a 13,3€ per acció, després de cedir un 3,1%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.