Economia

Ucraïna signa el protocol del gas sense reserves

Guerra del gas

Ucraïna ha signat aquest dilluns i sense reserves el protocol sobre el control del trànsit pel seu territori del gas rus destinat als consumidors europeus, segons ha informat el consorci gasístic rus Gazprom.

"Una delegació de Gazprom ha mantingut converses aquest matí a Kíev. Al final de les negociacions, la part ucraïnesa ha signat les Normes del control sobre el trànsit del gas a través d'Ucraïna sense cap tipus de reserves", s'afirma en un comunicat de premsa del consorci difós per les agències de notícies russes.

Ucraïna ha hagut de signar per segon cop el document ja subscrit per Rússia i la Unió Europea després que Moscou rebutgés diumenge un afegit manuscrit de la part ucraïnesa.

El president de Rússia, Dmitri Medviédiev, va ordenar diumenge a la nit al seu govern que no autoritzés la reobertura del subministrament de gas a Europa per Ucraïna fins que aquest país no revoqués la declaració unilateral que va afegir a la signatura del protocol de control internacional. Aquesta ordre quedarà revocada un cop signat l'acord sense reserves.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.