Economia

Les borses europees es desplomen arrossegades pel deute grec

El parquet madrileny ha tancat la sessió d'aquest dimarts amb una forta caiguda del 4,19%, la segona caiguda més gran de l'any

Les principals borses europees s'han desplomat en aquest dimarts negre. La que ha caigut més ha estat la d'Atenes: un 6%, arrossegada per la difícil situació dels seus comptes públics.

La banca grega, amb pèrdues de més del 10%, ha estat el sector més afectat ja que són més sensibles al gran deute que acumula el país. Aquesta és la cinquena sessió consecutiva de baixades de la borsa a Grècia. Alguns analistes asseguren que el mercat té dubtes seriosos que Grècia pugui plantar cara al pagament de les seves obligacions, ja que el país ha de pagar 9.000 milions d'euros en deute públic el 19 de maig que ve.

L'Íbex
El parquet madrileny ha tancat la sessió d'aquest dimarts amb una forta caiguda del 4,19%, la segona caiguda més gran de l'any, que ha situat el selectiu a la cota dels 10.480,9 punts, arrossegat un altre cop pel temor a un possible contagi dels problemes de Grècia a l'economia estatal.

Així, l'Íbex-35 ha tornat avui a desplomar-se després d'aconseguir tancar dos dies amb lleus guanys i s'ha enfonsat a nivells mínims.

Els valors que han registrat descensos més importants han estat els bancs i el sector de construcció. Les retallades les ha liderat Sacyr Vallehermoso (-7,19%), seguit de Ferrovial (-6,57%), Banc Popular (-6,09%), BBVA i Bankinter (-5,74%), Banco Santander (-5,41%), Banesto (-4,48%) i Banc Sabadell (-4,02%). Telefónica, per part seva, ha perdut un 3,43%.

La borsa de Milà ha tancat avui a la baixa i el seu índex selectiu FTSE MIB ha retrocedit un 3,28% fins a situar-se en els 22.036,47 punts. També la borsa de Lisboa ha tancat amb una caiguda del 5,36%, que ha situat el seu principal índex, el PSI-20, en 7.152,42 punts, influït per la retallada en l'avaluació de Portugal anunciada per l'agencia Standard & Poor's (S&P). De la mateixa manera, l'índex de referència de París, el CAC-40, ha caigut un 3,82% fins als 3.844,60 punts. La borsa de valors de també Londres ha tancat a la baixa i el seu índex principal, el FTSE-100, ha caigut 150,33 punts, el 2,61%, acabant en 5.603,25 punts. L'índex intermedi FTSE-250 ha acabat la sessió amb una caiguda 220,03 punts, el 2,05%, fins als 10.470,05 punts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA