Economia

El BCE injecta 7.700 milions d'euros més

Els bancs central van començar a intervenir en el mercat la setmana passada per superar la crisi de volatilitat imperant

El Banc Central Europeu (BCE) ha injectat liquiditat al mercat per valor de 7.700 milions d'euros després de fer una nova subhasta extraordinària a termini d'un dia per calmar les preocupacions relatives a una crisi de crèdit.

La institució monetària ha informat la premsa que hi ha 41 entitats que han participat en la subhasta de refinançament i que les licitacions han ascendit a 45.967 milions d'euros a un tipus mínim del 4% i un de marginal del 4,07%.

El BCE ha indicat aquest matí que les condicions del mercat ja són "a prop de la normalitat". L'organisme ja va injectar ahir 47.665 milions d'euros després de fer una nova subhasta a termini d'un dia.

4 jornades consecutives
De fet, l'organisme presidit per Jean Claude Trichet ha injectat en quatre jornades borsàries consecutives 211.256 milions d'euros sempre a través de subhastes. En la mateixa línia, la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units ha posat a disposició del mercat un total de 64.000 milions de dòlars (49.966 milions d'euros) en menys de tres dies.

Mentrestant, el Banc Central del Japó (Boj) va realitzar una injecció d'1 bilió de iens (6.110 milions d'euros) la setmana passada i una altra per valor de 600.000 milions (3.600 milions d'euros) ahir per tranquil·litzar el mercat i evitar l'enfonsament de la borsa.

Els bancs central van començar a intervenir en el mercat la setmana passada per superar la crisi de volatilitat imperant en les borses davant la por sobre el sector del crèdit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.