Economia

L'IPC baixa 6 dècimes al gener però la taxa interanual se situa en el 4,4%

Consum

El cost de la vida ha estat una mica més barat al gener que al desembre. Concretament, l'índex de preus al consum (IPC) ha baixat al gener un 0,6%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Ara bé, si es compara amb els preus de fa un any, viure a Catalunya és ara un 4,4% més car, és a dir, una dècima per sobre de la inflació interanual en el conjunt de l'Estat, que ja és la més alta des del 1995.

L'índex de preus al consum acostuma a baixar el primer mes de l'any per l'efecte de les rebaixes i es deu sobretot als preus del vestit i el calçat, que enguany han descendit l'11,9%. En canvi, l'alcohol i el tabac, amb un 2,1%, van ser els productes del cistell que més van pujar.

En el conjunt de l'Estat, l'IPC també va baixar sis dècimes el mes passat, i la taxa interanual de la inflació es va situar en el 4,3%, una dècima per sobre de la registrada el desembre i la cota més alta des del 1995.

De fet, els preus han baixat en totes les comunitats autònomes, especialment a Navarra i la Rioja, on van caure l'1,1%. En canvi, la rebaixa ha estat més minsa a les Balears i les Canàries, d'un 0,4%, o a Madrid, on només s'ha retallat de tres dècimes.

Els que més pugen
Respecte a la taxa d'inflació interanual, la més alta és la de Castella-la Manxa i Cantàbria, on els preus s'han apujat un 4,7% en els últims 12 mesos. Aragó, amb un 4,6, i Astúries i Castella-Lleó, amb un 4,5%, són les altres comunitats on més s'ha encarit la vida.

En els últims llocs d'aquesta llista, amb els índexs més baixos, hi ha les Illes Balears, amb un 3,8%, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, amb el 3,4 i el 3,5%, respectivament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.