Economia

Zapatero augmentarà amb caràcter immediat els fons de garantia dels dipòsits

Economia

El govern estapanyol augmentarà amb caràcter immediat el fons de garantia dels dipòsits, encara que no ha concretat cap percentatge, a l'espera del que es decideixi aquest dimarts a la reunió de l'Ecofin -la trobada de ministres d'Economia de la UE. Així ho ha informat el president José Luis Rodríguez Zapatero als representants de bancs i caixes de l'Estat amb qui s'ha reunit a la Moncloa durant dues hores. .En l'actualitat el sistema de garanties espanyol cobreix fins a 20.000 euros.

Fonts de la Moncloa han explicat que l'augment del fons té com a objectiu "reforçar" la confiança dels ciutadans, els dipositaris de comptes i els empresaris en el sistema financer estatal.

Un sistema financer que Zapatero i els dirigents de bancs i caixes, reunits aquest dilluns a la Moncloa, consideren "solvent i fort". Totes dues parts confirmen el seu "compromís de protecció als estalviadors i inversors", segons la Moncloa.

La reunió amb representants de bancs i caixes per analitzar la crisi financera ha coincidit en una jornada negra a les borses europees, que s'ha contagiat a Wall Street.

El president del govern espanyol ha rebut a la Moncloa el conseller delegat del Banco Santander, Alfredo Sáenz, i els presidents del BBVA, Francisco González i del Banc Popular, Ángel Ron. També hi han assistit els presidents de La Caixa, Isidre Fainé, Caja Madrid, Miguel Blesa, i Unicaja, Braulio Medel.

La reunió també ha servit per llançar un missatge de tranquil·litat a la població, en una fotografia d'unitat entre el govern espanyol i les entitats financeres davant la crisi que viu mig món.

El missatge de calma, però, és difícil de transmetre en un dia en què les borses europees han patit una de les pitjors jornades com a resposta a la crisi financera que pateix Alemanya, que ha vist com el govern i entitats públiques i privades han hagut d'injectar fons per salvar de la fallida el banc hipotecari Hypo Real Estate.

De retruc, aquest dilluns negre a Europa ha afectat la Borsa de Nova York, on l'índex més important, el Dow Jones d'Industrials, ha caigut per sota dels 10.000 punts, cosa que no passava des de l'octubre del 2004.

La crisi europea a les borses també ha afectat la de Sao Paolo, que ha suspès les operacions per segon cop en registrar una caiguda del 15%.
 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.