Economia

Madoff, sota arrest domiciliari

Estafa

El financer de Wall Street Bernard Madoff haurà d'estar sota arrest domiciliari al seu apartament de Nova York, valorat en 7 milions de dòlars, i haurà de portar un braçalet electrònic perquè les autoritats el tinguin controlat, després que el jutge encarregat del cas modifiqués algunes de les condicions de la llibertat sota fiança que la setmana passada li va imposar un altre magistrat.

Així ho ha decretat el jutge federal en resposta a una petició cursada per la Fiscalia Federal del districte de Nova York, en el marc d'una investigació que està a punt de convertir-se en una de les estafes més grans de la història, que podria arribar a la xifra de 50.000 milions de dòlars.

Madoff, de 70 anys, va ser arrestat el passat 11 de desembre després de ser acusat de ser el principal responsable d'una estafa piramidal amb milers d'afectats a tot el món. Després de comparèixer davant el jutge va quedar en llibertat sota fiança i ara no podrà abandonar el seu domicili de Manhattan entre les set de la tarda i les nou del matí i serà vigilat en tot moment a través d'un braçalet electrònic.

De fet, la Cambra de Representants obrirà al gener una investigació sobre el cas de Madoff, i en concret sobre com la SEC, l'òrgan regulador de la borsa nord-americana, no va detectar abans les males pràctiques de l'expresident del Nasdaq, segons ha informat el president del subcomitè de Mercat de Capital de la Cambra de Representants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.