Economia

Rússia no obre l'aixeta del gas

Guerra del gas

Rússia ha rebutjat aquest dijous reprendre els subministraments de gas a la Unió Europea via Ucraïna malgrat els "molts esforços" de la Unió Europea i de la Comissió Europea per a que les parts arribessin a un acord a Brussel·les que permetés reprendre immediatament aquest subministrament. Rússia exigeix "com a única condició" que observadors russos participin en la missió d'observació que la UE vol enviar i que comptarà també amb representants de la indústria per verificar que s'han reprès els subministraments de gas rus.

Així ho ha explicat el comissari d'Energia de l'Executiu comunitari, Andris Piebalgs, en roda de premsa conjunta amb el ministre d'Energia i Indústria txec, Martin Riman, després d'entrevistar-se amb representants de Gazprom a Brussel·les, inclòs el seu president, Alexei Miller.

Riman ha lamentat que després que la UE i Ucraïna acordessin "condicions per escrit" per a que la UE enviï una missió "independent" d'observadors per a verificar el trànsit del gas rus a través d'Ucraïna i malgrat que "Rússia sempre havia exigit" l'existència de la missió, ara així rebutjat la proposta. "Estem molt decebuts", ha explicat, perquè Rússia "no té cap raó".

En tot cas, entre 10 i 12 observadors europeus, inclosos representants de la indústria, seran aquest divendres a Kíev amb l'objectiu de poder verificar el subministrament de gas "des del segon" en que es produeixi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.