Economia

Banc Sabadell tindrà abans de l'estiu una oficina operativa a Casablanca

Banc Sabadell té previst obrir, en el decurs dels propers mesos, una oficina operativa a la ciutat marroquina de Casablanca, per donar suport a les empreses de l'Estat que s'han establert al país nord-africà. El president de l'entitat, Josep Oliu, va viatjar fa unes setmanes a la capital del Marroc i va tancar l'acord amb les autoritats locals per tal de poder obrir aquesta delegació.

Oliu ha explicat també que Banc Sabadell tindrà un representant, a partit del 30 de març, al consell d'administració del Banc Comercial Portuguès (BCP), entitat en què el banc català té una participació del 4,43%.

Sense oficina a Lisboa
El president de Banc Sabadell ha dit que l'entrada al consell d'administració del BCP implicarà la renúncia a obrir una oficina a Lisboa, que en principi estava prevista per enguany, ja que, segons Oliu, "una cosa seria incompatible amb l'altre".

D'altra banda, ha explicat que el banc ha valorat la possibilitat de tornar a amortitzar l'autocartera que té el banc, però això dependrà "de les condicions del mercat". L'entitat refet el seu percentatge d'accions pròpies, que actualment és del 2,7%.

Oliu ha afegit que manté les previsions d'augment de la morositat, que se situaran a un nivell al voltant del 4,5% al final de 2009, i ha explicat que el banc està en una posició còmoda de liquiditat, d'uns 7.000 milions d'euros.

El president de Banc Sabadell ha fet aquestes declaracions en un acte previ a la junta que se celebra demà, que a banda de l'aprovació dels comptes de 2008, té en el seu ordre del dia l'entrada en el Consell d'Administració de la consellera delegada de Cobega, Sol Daurella, com a consellera independent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.