Economia

La borsa ja cau per sota dels 10.000 punts

La dinàmica negativa segueix instal·lada en el parquet espanyol i a mig matí l'Íbex-35 recula un 2,5% i se situa en les 9.987 unitats. En l'última sessió de la setmana, els mercats europeus també han obert a la baixa

El mercat de valors espanyol segueix en negatiu. A pocs minuts per a la mitja sessió d'aquest divendres, l'Íbex-35 ja cau per sota dels 10.000 punts.

De fet, mitja hora després de l'obertura, el selectiu espanyol ja registrava reculades, fins arribar a una davallada  del 2,5% a mig matí. L'Íbex-35 se situa hores d'ara en els 9.987 punts i té tots els seus valors amb números vermells.

Això després d'una jornada negra aquest dijous, en què la retallada registrada ha estat del 5,9%, el doble que a la resta d'Europa, i amb un volum de negoci rècord, pròxim als 8.000 milions d'euros.

La marxa de l'economia, les dades macroecònomiques encapçalades per la taxa d'atur, el deute públic espanyol i les declaracions de gurus econòmics com Nouriel Roubini i el Nobel d'economia Paul Krugman, que parlen d'Espanya com el principal risc de la zona euro, són els principals factors que han provocat l'esverament dels inversors.

Així, en l'última sessió de la setmana, els mercats europeus també han obert a la baixa, afectats per la por que generen les economies del Vell Continent.

Els dubtes dels inversors espanyols s'han contagiat als parquets europeus. Frankfurt, Londres i Milà també han retrocedit en el primer tram de la jornada, tot i que amb un descens menys acusat que l'espanyol.

Malgrat tot, els economistes catalans preveuen que l'Íbex-35, el principal indicador de la borsa espanyola, tanqui el primer trimestre de l'any en els 12.100 punts, amb una forquilla de variació del 4%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.