Economia

Rosell diu que la reforma laboral del govern espanyol és bona

El president de la patronal catalana demana celeritat en la reforma de la "rància" legislació espanyola, mentre els sindicats argumenten que la clau per augmentar la contractació és la demanda, i no el preu de l'acomiadament

Les reaccions a la nova reforma laboral proposada pel govern espanyol no s'han fet esperar. Un dia després que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero proposés abaratir els acomiadaments, el president de la patronal catalana Foment de Treball, Joan Rosell, ha aprofitat una conferència organitzada pel Fòrum Europa per avançar que la nova proposta és un bon document de partida i que ara toca actuar.

Rosell ha fet una crida a emprendre "al més ràpid possible" reformes que adaptin la "rància" legislació laboral espanyola en el moment actual de globalització i sortida de la crisi, i que flexibilitzin el "rígid" mercat de treball del país.

Joan Rosell ha instat sindicats, empresaris i polítics a treballar sobre el text "amb la més gran diligència" per aconseguir com més aviat millor "el principal objectiu en aquest moment, que és la creació de llocs de treball".

De fet, entre els assistens a l'acte hi havia també el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, el qual, preguntat sobre la proposta laboral, va evitar pronunciar-se i va dir "amèn a tot el que ha dit" Rosell.

Per la seva part, el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep María Álvarez, que ha apostat per la prudència i la reflexió abans de valorar el document. "S'ha d'analitzar en profunditat", tot i que, al seu entendre, "hi ha elements que poden donar llum al procés".

I és que, segons Álvarez, el preu de l'acomiadament no és un element clau per a la creació d'ocupació, ja que les empreses no contractaran més treballadors si no hi ha més demanda. Per tant, el secretari general de la UGT de Catalunya, considera que la clau de volta per sortir de la crisi està en el consum.

Sobre això, Rosell ha volgut recordar en la seva intervenció que abans que es destruïssin 2 milions de llocs de treball a l'Estat entre els anys 2008 i 2009, se n'havien creat 8 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.