Economia

Criteria, el 'holding' industrial de La Caixa, ampliarà capital abans de sortir a borsa

La sortida a borsa està prevista per al mes d'octubre i es farà a través d'una oferta pública de subscripció d'accions

L'assemblea extraordinària de La Caixa va donar ahir el vistiplau a la sortida a borsa de Criteria Caixa Corp, la nova denominació de Caixaholding, que acumula les principals participacions industrials de l'entitat financera. La col·locació a borsa està valorada en 4.000 milions d'euros, el 16% d'una societat que acumula un volum d'actius pròxim als 25.000 milions.

L'entitat presidida per Isidre Fainé i que dirigeix Joan Maria Nin pretén que aquest holding sigui un vehicle per a la internacionalització de La Caixa, dintre de l'estratègia d'expansió a l'exterior.

La sortida a borsa, prevista per al mes d'octubre, es farà a través d'una oferta pública de subscripció, per la qual cosa es farà una ampliació de capital i s'emetran accions.

Reflexió i seny
La nova Criteria -el nom prové del grec kriterion, que significa actuar amb reflexió i remet al seny amb què La Caixa fa les seves inversions- inclourà les participacions en les societats cotitzades Gas Natural, Telefónica, Repsol, Abertis i Agbar, a les quals s'afegiran altres actius no cotitzats, com Port Aventura. També formaran part del holding els bancs BPI i Boursorama, així com les societats pertanyents a CaiFor i les filials financeres especialitzades.

El consell d'administració de la nova Criteria, el president executiu de la qual és Ricard Fornesa, ha acordat el nomenament de Francesc Reynés com a nou director general. L'assemblea d'ahir va ratificar el nomenament de Joan Maria Nin com a director general de La Caixa.

L'entitat va obtenir el primer semestre uns resultats atribuïts de 1.228 milions d'euros, que representa un augment del 50,4% respecte al mateix període de l'any passat, amb un augment del volum de negoci del 19,5% i dels recursos de clients del 18%. Les plusvàlues per la venda de participades van arribar als 250 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El Barcelona Deep Tech Summit preveu doblar el nombre d’assistents

Barcelona

Destinaran 23.000 euros per ajudar a joves estudiants i esportistes

figueres
economia

Campanya per atraure turisme nòrdic fora de temporada

tossa de mar
economia

Inici de la collita de poma gala: peces més petites per les gelades de l’abril però més producció

Bell-lloc d’Urgell
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona