Esports

Milers de seguidors del Rangers, a la caça d'una entrada a Barcelona

Només 6.200 escocesos tenen confirmada la seva entrada per al partit de la Lliga de Campions d'aquest vespre al Camp Nou

Milers de seguidors del Glasgow Rangers, rival aquest vespre del Barcelona a la Lliga de Campions, rastregen els voltants del Camp Nou a la busca d'una entrada, malgrat que el club no disposarà de localitats per a la venda al públic.
En el desplaçament més massiu de la història recent del Rangers, més de 15.000 aficionats escocesos són a Barcelona per acompanyar el seu equip. Però viatgen sense entrada. Només 6.200 membres del club de viatges del Rangers disposen d'una localitat, repartides pel club a través d'un sorteig.

La gran majoria dedica les hores prèvies al matx a intentar entrar al Camp Nou. Des de primera hora del matí, els voltants de l'estadi ofereixen una imatge poc habitual: metres i metres de cues, formades gairebé en exclusiva per uns 3.500 aficionats del Rangers: samarretes blaves, banderes de la Gran Bretanya, caixes de cervesa, paciència i certa resignació quan han descobert que les taquilles només s'obrien per lliurar les 5.000 entrades reservades prèviament per telèfon o Internet.

Poc informats o directament enganyats
La falta d'informació ha despistat milers d'aficionats. Alguns esgrimien la seva targeta de residents a Espanya perquè creien que tenien dret a reservar una entrada pel fet de viure a Torrevella o Tenerife. Ha estat el cas de Jamie Holmes, jubilat de Glasgow, resident a El Puerto de la Cruz. "Un amic em va dir que tindria dret a quatre entrades, com els descomptes que tenim en els bitllets d'avió", lamentava.

Altres s'han limitat a preguntar les alternatives: acudir a la revenda (250€ per una localitat en el tercer amfiteatre), esperar fins a minuts abans del partit per intentar pescar alguna entrada a les guixetes (no totes les reservades es distribueixen) o simplement, acostar-se a algun soci del Barça per llogar-li el carnet. Un parell d'apunts ràpids -"soci, entrada, preu"- i a seguir caminant per la Travessera de les Corts o per Arístides Mallol.

D'altres s'han dedicat a trucar al telèfon habilitat pel club per a la reserva d'entrades, en un últim intent, i fins i tot qui ha buscat un cibercafè per enviar un correu electrònic sol·licitant una localitat. Massa tard.

Centenars de litres de cervesa, i sumant
Al centre de la ciutat, l'ambient era enormement més festiu. Al costat de la font de Canaletes s'amuntegaven milers de seguidors del Rangers. Molts, cervesa en mà, la beguda més popular entre l'afició escocesa.

En les últimes 24 hores, la cerveseria Baviera, hereva del mític Cafè Baviera d'aroma barcelonista, ha despatxat més de 700 litres de cervesa. Un pub d'estil anglès, pocs metres més amunt, ja ha venut més de 400 litres només durant el dia d'avui. El Zuric, una altra de les llegendàries cafeteries de la ciutat, també és un nucli exclusivament escocès.

Encara que només 6.200 escocesos tenen confirmada la seva entrada, els seguidors del Rangers desplaçats a Barcelona ocupen ja la plaça de Catalunya amb banderes, pancartes i càntics. En breu iniciaran una enorme marxa cap al Camp Nou. No tots hi entraran. Els que es quedin fora, hauran gaudit almenys del sol de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.