Esports

Assaig general a Munic

La pretemporada

Serà com la prova del cotó fluix. L’examen de verificació. El control d’aptitud. El test de garantia. La ITV. La pedra de toc. L’assaig general. Digueu-ho com vulgueu. El cert és que el Barça es prendrà el partit d’aquesta tarda contra el Bayern Munic com la referència més vàlida del seu estat. Després de preparar-se per Escòcia i saludar equips menors com el Dundee United i el Hearts, de voltar per l’Àsia i enfrontar-s’hi a rivals inexperts, alguns de festa major com el de Hong Kong, l’equip blaugrana es troba avui amb un equip de la seva mida, del seu prestigi. Serà un cara a cara prou indicat per treure les primeres conclusions rigoroses sobre la salut física, tècnica i tàctica del conjunt de Frank Rijkaard, invicte aquesta pretemporada.

És el primer test seriós i, de fet, l’únic i l’últim abans que comenci la Lliga, el dia 26. Tanta és la importància que li atorga el tècnic del Barça que no es vol entretenir amb aspectes terciaris i, per això, a part dels lesionats Sylvinho, Gudjohnsen, Puyol i Edmílson, no va convocar ahir Motta, Ezquerro ni Maxi López, els tres jugadors a qui el club busca una sortida al mercat.

Tots tres han participat tant a l’stage d’Escòcia com a la gira per Àsia, però, ara que s’apropa l’hora de la veritat, Rijkaard descarta els primers noms. Prou feina tindrà el tècnic a donar minuts a Milito, Messi, Márquez i Deco, jugadors de primera línia que ara per ara s’han de guanyar un lloc a l’alineació.
Rijkaard continua acoblant les seves peces. De moment, fa tot el possible perquè Henry vagi adquirint els automatismes del joc d’atac de l’equip al costat de Ronaldinho i Eto’o, i perquè Milito i Márquez coincideixin en defensa.

I una espina clavada
Sigui com sigui, el tècnic ha recordat als seus homes que és el moment d’augmentar el ritme. El Bayern Munic té plantilla per ser una de les sensacions de la temporada europea i físicament ja està molt més rodat: va tenir un debut excel·lent la setmana passada a la Lliga amb una golejada davant el Hansa Rostock (3-0), que li va permetre assolir el liderat. Per excitar l’ambició dels bavaresos, la premsa local motiva el Bayern de cara al partit d’avui recordant que al Gamper de l’any passat el Barça va clavar un 4-0 als alemanys.

D’al·licients per avui n’hi ha un munt. A part del debut de Milito, la premsa internacional ja subratlla la posada en escena dels Quatre Fantàstics, que no galàctics. El matís, com tot el que es vegi avui, és important.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.