Esports

Prohibit ensopegar davant l'etern cuer

Jornada 34

Partit trampa. Advertències de Valverde i Moisés. Baixes de pes com Riera i Luis García. Els problemes habituals a casa, on només s'han marcat 7 gols. Un rival que es tancarà amb cinc defenses i donant per bo el 0-0. S'hi poden posar els arguments, excuses i motivacions que es vulguin, que només hi ha una sentència clara: l'Espanyol ha de vèncer el Llevant. Els blanc-i-blaus han de guanyar per anar a dormir de nou en zona Champions.
Tothom té coll avall els 3 punts. És l'aspecte més negatiu, i gairebé l'únic. L'Espanyol vol allargar a 12 la ratxa de partits sense perdre, igualant els registres històrics de les temporades 1972-73 i 2002-2003. L'altre premi, tornar a la zona Champions, veurem si per hores o més.

El temor habitual a l'ennuegament dels de Valverde al Lluís Companys hauria de quedar enrere davant d'un Llevant que ha sumat a casa els 7 punts que té en 15 jornades, així que el balanç a domicili és esfereïdor: 0 punts, 2 gols a favor i 17 en contra. Molt pobre, tot i uns símptomes de possible recuperació que es volatilitzen tan ràpid com apareixen.

Això sí, el tècnic, que vol arribar a Nadal amb 30 punts o més, es curava en salut. "El Llevant és un rival a qui tothom dóna per derrotat ja abans de jugar, i no podem pensar això. Molts dels jugadors d'ara ja hi eren la temporada passada quan es van salvar amb marge suficient. La qüestió és saber quan sortiran de baix".

Llista amb notícia
L'únic que pot espatllar el vespre és el mateix Espanyol. Les baixes trencaran un onze consolidat i que té una fe inesgotable en les seves possibilitats, tal com demostra que s'hagi convertit en especialista en remuntades. Millor no tornar a arriscar perquè el rival arriba decidit a seguir el credo del catenaccio que mira d'aplicar De Biasi per justificar per què la directiva va anar a buscar-lo a Itàlia per treure els granotes de les catacumbes de Primera.

Valverde està preparat per patir el pany i forrellat made in calcio. "El Llevant canviarà l'esquema i jugarà amb tres centrals i dos més als costats, així que serà molt complicat superar la barrera i intentaran atrapar-nos a la contra. I no oblidem que patim davant els equips que se'ns tanquen", va analitzar.

No tot són absències i maldecaps per a Valverde. La convocatòria va comptar per primer cop amb dos il·lustres: Rufete i David García, acompanyats de De la Peña. La llista va sorprendre per les altes i per les baixes. Valverde va acostar Jonâtas al Brasil en prescindir-ne per tercera setmana seguida, quan en circumstàncies normals seria titular. Tampoc hi serà Clemente. Les badades defensives de l'argentí feia dies que tocaven el voraviu al tècnic. No li ha tremolat el pols. Que tampoc li tremoli avui a l'Espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.