Espanyol i Barça empaten a un gol

Han marcat Iniesta pels blaugranes i Coro pels blanc-i-blaus

L'Espanyol i el FC Barcelona han empatat a un gol en el partit que s'ha disputat aquest dissabte a l'estadi Lluís Companys. Iniesta ha estat l'artífex del gol blaugrana, al minut cinc a passi de Messi. Ja ben entrada la segona part, Coro ha igualat al minut 67.

Més enllà del resultat al marcador, la notícia ha estat Ronaldinho, que viu el seu primer partit de Lliga com suplent des que va arribar al conjunt blaugrana, l'estiu de 2003, ja que el seu entrenador, Frank Rijkaard, ha decidit deixar-lo a la banqueta en el derbi barceloní davant de l'Espanyol. a la segona el brasiler ha sortit al camp.

Fins al dia d'avui, Ronaldinho només havia vist tres partits des de la banqueta: en la seva primera temporada (2003-04), a la Copa del Rei davant la Gramenet (0-1); a la Lliga de Campions de la 2004-05 davant el Shaktar Donetsk, un partit intranscendent; i dimarts passat, també a la Lliga de Campions davant de l'Olympique de Lió (2-2) a l'estadi de Gerland.

En el campionat de Lliga, el brasiler mai havia estat suplent. Sempre que ha estat en disposició de jugar, ha ocupat una plaça a l'onze inicial del Barcelona. En total, 136 partits de Lliga disputats al llarg de cinc temporades a Primera.

Ronaldinho només ha disputat vuit dels tretze partits de la present Lliga, i en cinc d'ells ha estat substituït per un altre company.

Dissabte passat, el brasiler va caure a última hora de la convocatòria davant el Recreativo de Huelva (3-0) al·legant la fatiga que li havia provocat el seu viatge al Brasil per participar en els partits internacionals amb la seva selecció.

Frank Rijkaard, a més, també ha prescindit de Gianluca Zambrotta, per col·locar a Carles Puyol en el lateral dret. La defensa la completaran Márquez i Milito com centrals i Abidal en el costat esquerre.

Al centre del camp, Gudjohnsen es manté com a titular, al costat de Xavi i Touré Yayá. La línia d'atac del Barcelona la formen Messi, Iniesta i Bojan.

L'Espanyol, de la seva banda, jugarà el derbi amb el següent onze inicial: Kameni, Zabaleta, Jarque, Torrejón, Clemente Rodríguez, Moisés Hurtado, Ángel, Valdo, Riera, Luis García i Tamudo.