L'Espanyol iguala la seva ratxa històrica de 12 partits invicte

Jornada 16

L'Espanyol ha igualat avui la seva millor ratxa de partits sense conèixer la derrota en Lliga (dotze), en guanyar per la mínima un trist Llevant (1-0), tot i que el joc del conjunt blanc-i-blau no ha estat, ni de bon tros, a l'altura de tan destacable efemèride.

El partit ha arrencat almenys tan gèlid com la nit hivernal que es respirava en Montjuïc i que ha provocat que en l'Olímpic es registrés el pitjor entrada en el que va de temporada.

El Llevant ha demostrat per què ara mateix és el cuer de Primera i no ha sumat ni un sol punt en els seus desplaçaments, i l'Espanyol ha confirmat que se li ennueguen les visites de rivals enfonsats en la part baixa de la taula que juguen molt poc i deixen jugar encara menys.
I això que el xoc ha començat amb un gol inical de Jarque qui, als 9 minuts, ha avançat el seu equip (1-0) en un doble remat -primer de cap i després amb l'esquerrana després del rebuig d'un Storari ja batut- després d'un centre per la dreta de Moha.

No obstant això, el joc del conjunt blanc-i-blau no ha tingut continuïtat. Amb el Llevant ben armat enrere, amb un línia defensiva de cinc homes, una altra teranyina de quatre al centre del camp i Riganó sol en punta, a l'Espanyol li va costar moltíssim crear una mica de perill en la transició ofensiva.

Sense Riera ni Luis García, tots dos baixa per sanció, al conjunt d'Ernesto Valverde li ha faltat mobilitat i ha estat incapaç de desbordar per banda a un rival que ha renunciat a l'atac des del primer minut i l'única ocasió del qual a la primera meitat se l'ha trobada Rigano en una badada de la saga local.

L'Espanyol ha arribat una mica més, però no ha traduït el seu domini en cap una altra rematada entre els tres pals, encara que ha pogut anar-se'n al descans amb dos gols d'avantatge en una internada de Zabaleta per la dreta que ha estat a punt de d'acabar en un autogol d'Álvaro.

Sense canvis de guió
El guió del partit no ha canviat gaire després de la represa. El Llevant s'ha estirat una mica més, però no prou per merèixer igualar la contesa, i l'Espanyol ha semblat sentir-se més còmode amb l'ímpetu del rival, en part, perquè això significava trobar més espais davant.

L'entrada de De la Peña per Moha als vint minuts de la segona meitat ha revitalitzat una mica el partit. 'Lo Pelat' ha fabricat la millor jugada del xoc, en regalar-li una pilota a Tamudo, que aquest ha rematat d'esperó al cos de Storari.

El mateix De la Peña ho ha intentat amb un innocent tret des de la frontal, poc després, i Tamudo l'ha secundat més tard amb una altra rematada que ha posat a prova el porter del Llevant.

Recta final
No obstant això, aquesta proliferació d'ocasions blanc-i-blaves no reflectien el que estava passant en el terreny de joc, ja que els de Valverde havien perdut el control del partit a favor d'un Llevant que, encara que atabaladament, ha pressionat el seu rival en la recta final del xoc.

Al final, no hi ha hagut ocasió per a l'empat, i l'Espanyol s'ha emportat els tres punts, ha igualat el seu rècord d'imbatibilitat i ha anat a dormir una altra vegada en zona de 'Champions', mentre que el Llevant s'enfonsa una mica més en el pou de la classificació.