Esports

Ronaldinho diu 'ciao'

FC Barcelona

Ronaldinho ja no és jugador del Barça. El club blaugrana va tancar ahir a la nit amb el Milan i el mateix crac brasiler un acord per 21 milions d’euros fixos i 4 més de variables si el Milan torna a la Champions aquest any i la juga els dos següents. L’acord, per tres temporades, demostra l’esprint que va fer ahir el Milan, que començava la jornada assegurant a través de la premsa italiana que el preu de sortida eren 10 milions, tot i que el preu real fossin 15 milions.

“Se’n va amb tots els honors”, va anunciar Joan Laporta. “Valorem l’esforç que ha fet el jugador i que ha fet el Milan”, va afegir el president blaugrana. Havia estat clau la renúncia de Ronaldinho i Roberto de Assís a cobrar el 20% del traspàs a què tenen dret, 15% l’un i 5% l’altre. Així, en certa manera, s’igualen les quantitats amb l’oferta del Manchester City, que era de 30 milions fixos i 2 de variables sense renúncies de jugador i representant. “Potser hauríem acabat cobrant una mica més, però el que compta també és el desig del jugador. Se li va dir que calien uns mínims i s’han complert”, va explicar el secretari tècnic, Txiki Begiristain.

Jornada frenètica
La jornada havia estat frenètica, amb fins a sis reunions. Al matí Laporta havia rebut els emissaris del City, disposats a tot per servir Ronaldinho en safata d’or a Thaksin Shinawatra, exprimer ministre tailandès i propietari del club. Dels 27 milions de fix més 5 en quantitats variables el club pobre de Manchester saltava als 30 milions fixos més 2 de variables.

Una bona arma per a Laporta, que a les dues del migdia dinava amb Galliani i Ernesto Bronzetti, representant del Milan, al restaurant Via Veneto. Els rossoneri es veien obligats a rascar-se més la butxaca. També hi eren el nou directiu del futbol professional, Rafael Yuste, Txiki Begiristain i el nou executiu del futbol, Raül Sanllehí.

Una hora i quart després Galliani i Bronzetti abandonaven el restaurant assegurant que hi tornarien. Tenien un no i se n’anaven a buscar Roberto de Assís. Un altre punt clau del dia: el germà estava disposat a acceptar el traspàs al City, encara que Ronaldinho continués frisant per San Siro. Galliani i Bronzetti no van tornar al restaurant. A canvi, i ja entrada la tarda, Roberto es va trobar al Camp Nou amb Txiki, Yuste i Sanllehí. I atenció, al germà l’acompanyaven dos advocats del despatx Cuatrecasas. Es començaven a tocar detalls.

Espera còmoda
L’oferta milanista pujava ja a 15+5. Roberto als periodistes italians: “Marxem aquesta nit”. Però el Barça, còmodament assegut al sofà dels 30+2 milions del City, va insistir en el no. Assegut al sofà del City i en els nervis d’un Galliani en contacte permanent amb Silvio Berlusconi. El Milan tenia a punt al Prat un jet privat. Volia presentar avui el jugador, amb els companys, per competir amb l’altra presentació del dia, la de l’Inter de José Mourinho. Era ja impossible volar ahir, però calia tancar l’operació per poder viatjar aquest matí. Efectivament, el jet privat s’enlairarà cap a les onze del matí.

Per això, a quarts de nou Galliani va deixar la suite a la 15a planta del Juan Carlos I i se’n va anar cap al Camp Nou per trobar-se amb Laporta.

Sopar de germanor
L’oferta italiana ja anava pels 18,5 milions fixos més 1,5 variables. A les deu de la nit s’afegia a la reunió Roberto de Assís. A un quart d’onze el Milan feia l’oferta definitiva. I a les 22.20 hores era Anna Xicoy, la directora general, qui entrava en acció. El punt previ al punt final... segellat amb un sopar de tots els protagonistes al Botafumeiro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.