Esports

El 13 de juny, data oficial per a les eleccions a la presidència del FC Barcelona

El 3 de juny se sabran els candidats definitius que optaran a la presidència del Barça. Per ser candidat el nombre mínim de firmes que cal presentar és de 2.095

Ja és oficial. La junta directiva del FC Barcelona ha fet oficial aquest divendres el calendari electoral que conclourà el proper 13 de juny amb la convocatòria dels socis del club a les urnes. 

El secretari de la junta, Josep Cubell, ha detallat les fases i el calendari del procés fins a arribar al dia de la votació, escrutini i proclamació del nou president de l'entitat blaugrana.

Així, el proper 10 de maig es publicarà la convocatòria d'eleccions. El 14 de maig es portarà a terme el sorteig dels membres de la junta i la mesa electoral, i dos dies després se celebrarà l'acte de constitució d'aquests dos organismes.

Del 17 al 21 de maig s'exposarà el cens i s'obrirà el període de reclamacions per possibles incidències en aquest cens, i el 24 maig es publicarà les resolucions i la llista definitiva del cens.

El període per a la presentació de candidatures ha quedat establert del 25 de maig a l'1 de juny i, després de comprovar les firmes de suport necessàries, el 3 de juny se sabrà qui són els candidats definitius que optaran a la presidència del Barça. Per ser candidat, el nombre mínim de firmes que cal presentar és de 2.095.

La campanya electoral, doncs, tindrà lloc entre el 4 i l'11 de juny. El 12 de juny serà jornada de reflexió i l'endemà, la votació, l'escrutini i la proclamació del nou president del FC Barcelona.

Per altra banda, Cubell ha volgut remarcar que el calendari establert s'ha fet pensant que tot el procés influeixi al mínim possible en els últims partits que li queden al primer equip de futbol, "que són tan importants".

A més, la junta directiva ha desestimat la possibilitat que l'equip de Pep Guardiola disputi algun partit amistós un cop finalitzada la temporada.

Els motius, segons ha dit, són tres: que el nombre de convocats per disputar el Mundial sigui més elevat del que en un principi estava previst; la impossibilitat de comptar amb jugadors del Barça Atlètic, que en aquelles dates estarà jugant el play-off; i que els juvenils disputaran la Copa del Rei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.