Esports

"Fins aquí" hem arribat, diu Rijkaard, que anuncia canvis

"Sempre he sabut el que estava buscant, esperant que alguna cosa podia canviar"

L'entrenador del Barcelona, Frank Rijkaard, ha exigit als seus jugadors, de nou, una major dosis de sacrifici i compromís, i ha deixat entreveure que introduirà canvis, especialment en la davantera, en els pròxims partits per recuperar la dinàmica guanyadora del seu equip.
Sense concretar noms, el tècnic holandès ha confessat que "hi ha jugadors per sota de les seves possibilitats" i ha lamentat que "sovint", el Barcelona "ofensivament no es mou amb força, quan perdem la pilota no treballem tots igual i això ho hem de corregir".

"Sempre he sabut el que estava buscant", ha aprofundit Rijkaard, "esperant que alguna cosa podia canviar, però arriba un moment en el qual dius, 'fins aquí'; cadascú té els seus límits. Sóc el responsable i ara arriba el moment de canviar alguna cosa perquè tots vagin en la mateixa direcció, la del sentit comú".

Feina + actitud = qualitat
El preparador barcelonista, qüestionat des de diversos sectors per l'actitud demostrada per l'equip, ha reconegut que existeixen "dues formes de jugar bé", en referència a la inspiració i al sacrifici. "Només amb la feina i l'actitud pot sortir la qualitat", ha dit.

"Tots hem de treballar igual per aconseguir un bon resultat", ha instat el tècnic, "veiem sempre en cada equip com treballen tots, la mentalitat dels seus jugadors al camp".
Qüestionat sobre la fe del Reial Madrid, capaç de remuntar el seu resultat contra el Mallorca (4-3), Rijkaard ha negat sentir enveja del conjunt blanc, del qual ha elogiat el seu "sacrifici".

"És la dinàmica, però tot comença amb el sacrifici i la feina per als companys", ha insistit abans de reiterar que el cos tècnic barcelonista haurà "d'actuar amb cura, treure conclusions i canviar alguna cosa de l'equip per aconseguir una bona dinàmica". Així, Rijkaard ha deixat clar que donarà prioritat al sacrifici. "Després, hi haurà espai per al talent".

El tècnic blaugrana també ha instat a les "figures" a "sostenir a l'equip" i a crear l'ambient necessari per donar entrada als jugadors més joves. "Els joves mereixen un ambient millor", ha comentat.

Malgrat el mal moment de l'equip, Rijkaard ha dit sentir-se "animat i tranquil", a més de "convençut" que la plantilla està capacitada per "tirar endavant" i aconseguir "coses bones aquesta temporada".

Se li ha preguntat a Rijkaard si seure algun 'crac' a la banqueta seria un drama i l'holandès ha contestat que "el drama" suposaria "no aconseguir alguna cosa important" amb el seu equip. Tampoc ha volgut aprofundir en l'estat de forma de Ronaldinho: "com a responsable de l'equip, si m'he de queixar hauria de queixar-me de mi mateix. Hem de buscar una solució, qui escull els jugadors sóc jo i també hem de millorar en aquest aspecte", ha conclòs.

En una roda de premsa monopolitzada per la crisi de l'equip, Rijkaard només s'ha referit al partit davant l'Alcoià de manera tangencial. El tècnic ha pronosticat "un partit molt complicat", com és habitual "en camps petits", pel que ha recordat que el Barça haurà de tenir "sacrifici i sentit comú per aconseguir un bon resultat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona