Esports

Rijkaard compta amb menys adeptes a la junta, Laporta inclòs

El FC Barcelona ja descarta d'entrada que pugui tenir en la seva llista de futuribles a Jose Mourinho, entrenador portuguès, extècnic del Chelsea

La situació esportiva per la qual travessa el Barcelona, en aquest primer terç de Lliga, ha destapat des de part de la directiva del club català un discurs molt crític respecte a l'equip en general, i en concret amb la labor del tècnic, Frank Rijkaard, fins al punt de corroborar que el moment és idèntic al viscut al final de la temporada anterior i que alguns defineixen com "el mateix 'mamoneig' de l'any passat".

Amb aquesta expressió es fa referència des del club a la indolència que creuen que afecta part de l'equip i cos tècnic barcelonista, estat d'ànim que es considera que l'any passat va afectar determinantment perquè el Barça perdés la tensió en els últims partits de Lliga i no fos capaç de revalidar per tercer any consecutiu el campionat.

A més, es continua criticant a l'entrenador que no ofereixi solucions esportives al joc del Barça i "que segueixi consentint moltes coses a alguns jugadors", segons que ha precisat a EFE un directiu, que ha preferit mantenir l'anonimat.

Segons consultes efectuades per EFE a membres de la junta del Barça, la figura de Rijkaard està al centre del debat i també l'actitud de molts dels jugadors en aquest inici de Lliga, en el qual les visites com a forà de l'equip s'han saldat amb actuacions molt criticades, com dissabte passat, quan va sumar una nova derrota al camp del Getafe.

"Momoneig"
La representació de la directiva consultada per EFE fa seva l'afirmació del president del Barcelona, Joan Laporta, qui en les últimes setmanes, i en cercles privats, s'ha mostrat molt crític amb la feina de Rikjaard i el dels seus futbolistes.

L'empipament del president del Barça és tal que ha arribat a definir la situació per la qual travessa l'equip com de "mamoneig", expressió que ha repetit en diferents ocasions.

Laporta està molt preocupat a causa de que l'actitud que denúncia als seus col·laboradors pot conduir a l'entitat a viure el fracàs del final de la temporada passada.

Una vegada conclosa la Lliga anterior, Laporta va iniciar una dialèctica molt dura contra els jugadors i va parlar que el club s'havia instal·lat en l'"autocomplaença", encara que mesos després el seu discurs ha donat un gir més agressiu.

No és la primera vegada que les alarmes han saltat al Barça aquesta temporada, encara que en aquesta ocasió tot apunta al fet que l'entitat catalana està disposada a donar un últim avís a Rikjaard i als jugadors, i en cas que no es produeixi un gir en la situació, prendre mesures.

Mourinho
Ningú al club parla obertament de destitució de Rikjaard en el cas que el Barça no mantingui el pols futbolístic de les últimes jornades, però el que sí que és un fet és que ja es guarda gelosament el nom del substitut fins a final de temporada, en el cas de produir-se el relleu a la banqueta.

El Barça es nega a tractar el fons d'aquesta qüestió, encara que sí que s'ha mostrat inflexible davant la defensa del seu segell d'identitat: el club no renunciarà al seu estil de joc, per la qual cosa el FC Barcelona ja descarta d'entrada que pugui tenir en la seva llista de futuribles a Jose Mourinho, entrenador portuguès, extècnic del Chelsea, que constantment està situat a l'òrbita de la banqueta culé.

Després de l'últim avís seriós que va rebre Rijkaard fa una mica més d'un mes, quan se'l va alliçonar des de la presidència, segons que han informat les mateixes fonts, a la directiva es considera que el tècnic holandès ha realitzat algun gest i que en ocasions s'ha mostrat dur en públic amb els seus jugadors.

A la junta directiva es parla de concedir un marge de reacció fins al Nadal, període en el qual el Barça recuperarà Deco i Eto'o, i espai de temps en el qual s'espera que Rijkaard tregui el màxim rendiment de Henry respecte al duo Messi-Ronaldinho, ja que s'interpreta que el francès no s'està beneficiant de la classe dels dos sud-americans.

Iniesta
Recentment, Laporta va assenyalar que havien de jugar els que estiguessin millor, i aquella sentència no tenia un altre destí que un missatge a Rijkaard per alertar-lo que si Andrés Iniesta havia quallat grans partits a la banda esquerra com a extrem, no devia ser sacrificat per donar entrada a Ronaldinho.

En tot cas, des d'un sector de la directiva s'assenyala que no s'adoptaran posicions dràstiques, però que en aquests moments Joan Laporta "està molt posicionat" respecte a la situació de l'equip de futbol, a més de "tenir molt clar el que s'ha de fer".

Joan Laporta té previst desplaçar-se el cap de setmana a l'Argentina, després d'una setmana reunit per Europa amb la UEFA, FIFA i G-14, per assistir a una recepció que ha organitzat l'expresident del Boca Juniors, Mauricio Macri.

En el viatge tindrà l'oportunitat de tractar àmpliament la situació de l'equip amb el secretari tècnic del Barça, Txiki Begiristain, qui també viatjarà a l'Argentina per visitar les escoles de futbol del Barça i presenciar partits de la fase de classificació del mundial de Sud-àfrica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona