Esports

Derbi per agafar moral

Futbol

Més necessitats de moral que possiblement de punts, amb els objectius a la Lliga cada vegada més desdibuixats, el Barça i l'Espanyol s'enfronten aquest vespre al Camp Nou. A sis jornades del final, el derbi barceloní retrata la inconsistència de tots dos equips en aquesta segona volta, finalment allunyats del títol i d'Europa, respectivament, amb les aficions amb el mocador a punt i la mirada d'alguns ja fora del campionat, per bé que Rijkaard i Valverde intentin mantenir el pols com sigui.

Per al Barça, nou punts rere el Madrid, la qüestió més real és arribar tan bé com pugui a les semifinals de la Champions League de dimecres contra el Manchester United. En aquest sentit s'entén la convocatòria de Deco i Márquez, homes capitals mesos enrere i certament una incògnita per a aquest tram final. Els falten minuts i, forçosament, els tindran a la Lliga, com Messi, que va reaparèixer a Huelva i avui apunta a titular. En l'argentí s'hi dipositen moltes de les esperances barcelonistes.

Messi, possible titular
"No podem deixar que Leo es carregui l'equip a l'esquena", va indicar Rijkaard, que va apostar per no renunciar a la Lliga. L'holandès va voler encomanar un esperit de no rendició i va parlar de miracles. "Primer has de creure i després veure. No al revés. I quan es creu, els miracles són possibles", va reflexionar l'entrenador del Barça, tot i que es va negar a parlar de les opcions que el Madrid falli. "Hem de trobar el nostre joc, la resta no m'interessa", va sentenciar.

Per a l'Espanyol, el partit ja és un tema de dignitat, com el va definir Valverde, després d'acumular onze derrotes en els últims catorze partits. "És un derbi molt important per al club, per a l'equip i per a mi", va afirmar ahir el tècnic, que presentarà l'equip de gala, amb els dubtes d'Ángel o Lola al mig centre i Valdo o Coro a la banda dreta.

Valverde -cap victòria com a tècnic al Camp Nou- va demanar als seus jugadors que "no s'arronsin". "Hem de ser un rival incòmode, agressiu i posar el peu si fa falta", va indicar. És a dir, com l'any passat, quan Tamudo li va robar més de mitja Lliga a l'etern rival. Era el segon empat periquito a Can Barça les últimes tres temporades.

Encaixades naturals
D'això en són conscients tant Rijkaard com Valverde i aquest factor s'afegeix a la rivalitat històrica. Ahir, però, tot van ser bones paraules i desitjos de sort en la tradicional encaixada al Camp Nou. Minuts després els seguien Joan Laporta i Dani Sánchez Llibre a la conselleria de Cultura. Segons fonts de la trobada -adhesió al pla de foment de la lectura de la Generalitat i dinar amb el conseller Tresserras-, els dos presidents van evitar qualsevol tensió i van mostrar-se cordials i distesos, lluny de la imatge d'enfrontament que han mantingut altres vegades. Ara: acabat el dinar Sánchez Llibre va assegurar que "no ha canviat res, tot seguirà igual". Avui, de fet, ni hi haurà dinar de directives ni Sánchez Llibre anirà al Camp Nou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona