Esports

El Ricoh s'imposa a l'últim segon al Cajasol, patint igual com ho fa per cobrir el pressupost

Lliga ACB

Va ser la metàfora perfecta. Els patiments que està passant el Ricoh Manresa per aconseguir el milió d'euros que li falta per cobrir el pressupost de la temporada es van traslladar ahir a la pista del Nou Congost, on l'equip va aconseguir un triomf in extremis sobre el Cajasol de Sevilla per 69-68. Fa 23 anys que els manresans guanyen el primer partit de la Lliga a casa.

La victòria del Ricoh va arribar amb una cistella de Jordi Grimau a l'últim segon, que va capgirar el 67-68 que havia anotat el veterà Bennett a tan sols 2 segons i 9 dècimes del final. Cal dir, però, que el marcador definitiu fa justícia als mèrits del conjunt de Jaume Ponsarnau, que va dominar en el marcador des del primer tram del segon quart fins a l'esmentat 67-68, i va arribar a disposar d'un còmode avantatge de 17 punts (55-38).

"És trist demanar, però més trist és desaparèixer", deia una pancarta en referència a la crida que va fer fa uns dies el president del Ricoh, Josep Vives, demanant l'ajuda de les institucions per poder fer front el 30% del pressupost que encara no tenen cobert. Coneixent, però, el tarannà i la capacitat del màxim dirigent del club i el caràcter lluitador de la gent de la ciutat en relació amb un dels seus tresors, el Bàsquet Manresa, que continua lluitant contra gegants per mantenir-se a l'elit, ben segur que d'una manera o altra els diners apareixeran i, almenys aquesta temporada, salvaran novament la papereta.

En els despatxos... i també a la pista. De moment, ahir va fer el primer pas guanyant el Cajasol de Manel Comas. El Ricoh va agafar un clar avantatge gràcies a la feina defensiva i a l'efectivitat d'Asselin. 8 punts seguits del pivot i dos triples de Bulfoni van portar al 55-38. El debut d'Ibaka a l'ACB es va saldar amb 8 punts, 4 rebots i 2 taps.

Triomf 500 a l'ACB
A partir d'aquí, però, Carter, Pecile i Ellis van anotar els punts que fins llavors havia sumat Ignerski i el Cajasol va entrar en el partit: 62-56. El Ricoh Manresa, sense encert des de fora (6 de 21 triples), també va perdre força a la zona i es va arribar a un final d'infart. Ellis, amb un triple més tir lliure addicional, i Bennett, van capgirar el marcador i quan el triomf anava cap a Sevilla, Asselin va assistir a Grimau, que, sota el tauler, va obtenir la cistella que significa el triomf número 500 del Manresa a la Lliga ACB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.