Esports

L'Espanyol assegura que va voler impedir l'entrada als 'boixos' i que els Mossos van preferir tenir-los a l'estadi

L'Espanyol va voler impedir l'entrada a l'estadi dels Boixos Nois a l'estadi de Montjuïc per veure el derbi amb el Barça i els Mossos d'Esquadra van decidir deixar-los entrar per tenir-los controlats. Aquesta és l'última versió de l'estira-i-arronsa dialèctic entre el club i la conselleria d'Interior, que no afluixa malgrat la reunió d'aquest dilluns en què s'han reconegut errors per les dues bandes.

El president de la comissió jurídica del club, Josep Manel Moya, ha assegurat en declaracions a periodistes que quan es va detectar que seguidors radicals del Barça havien comprat entrades per al partit es va proposar als Mossos que els impedissin l'entrada a l'estadi. Tanmateix, segons Moya, la policia va decidir permetre que els boixos accedissin al camp perquè els podia tenir més ben controlats a l'interior que al carrer, a la rodalia de l'estadi. Una hora i mitja després, el llançament de bengales obligava a aturar el matx i feria lleument alguns espectadors. Cinc boixos nois van ser detinguts al final del partit, però els directius espanyolistes es van queixar perquè la policia no havia intervingut en el moment dels incidents.

El foc creuat de declaracions entre el club i Interior ha anat in crescendo des de dissabte a la nit. Aquest dilluns al migdia ambdues parts s'han reunit i després el secretari de Seguretat d'Interior, Joan Delort, ha anunciat que s'havia reconegut que el mecanisme de seguretat havia fallat per les dues bandes i que es crearà una comissió per analitzar exhaustivament el que va passar. Delort també ha fet una crida a no enverinar més l'ambient amb declaracions punyents, però poques hores després s'han produït les paraules de Moya.

Un soci suspès i els cinc detinguts a la presó
D'altra banda, el Barça ha suspès cautelarment un dels cinc nois detinguts en saber que era soci del club. El més probable és que se'l sancioni amb l'expulsió definitiva.

Paral·lelament, els arrestats han ingressat a la presó provisionalment per ordre del jutjat de guàrdia de Barcelona, que els imputa un delicte de desordres públics en concurs amb un delicte o falta de lesions, segons fonts judicials. La fiscalia havia demanat aquest empresonament preventiu mentre continua la instrucció judicial del cas.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.