Esports

Pols ofensiu del Barça a Donetsk

Lliga de Campions

Encara sota el ressò dels greus incidents del derbi a Montjuïc, el Barça visita avui (20.45 h, Canal +) el Xakhtar Donetsk amb la determinació de sumar el segon triomf i deixar encarrilada la primera fase de la Champions. "Seria un pas de gegant", va exclamar Guardiola, en alerta permanent. Possiblement, sigui la sortida més complicada de la lligueta i això constata la debilitat del grup, més encara si s'atén al moment dels dos equips: el blaugrana camina en progressió, amb 4 partits seguits guanyant i estones de joc brillant, i el taronja viu dies de crisi, despenjat a la Lliga i qüestionat per l'afició, malgrat que no renuncia a l'atac. Tot el contrari. "La seva és una situació fictícia", va saltar el de Santpedor per frenar un excés de confiança.

Que el conjunt barcelonista està creixent i en expansió es respirava a l'expedició, amb Laporta al capdavant i el nou primer executiu, Joan Oliver, estrenant càrrec. Hi ha certa emoció per veure fins on pot arribar aquesta plantilla, començant per Guardiola, tot i que si és per expectació, ahir Donetsk, la ciutat més prorussa d'Ucraïna, li va oferir una rebuda discreta. Poca gent, però també poc fred, una mica més de nit, sense que geli com passarà d'aquí a unes setmanes. En el calendari també han tingut sort els catalans i aquest no era un factor menor.

La distància
La distància qualitativa, tant tècnica com tàctica, és prou gran -val a dir que el Xakhtar té sis brasilers i ara mateix no n'hi ha cap d'internacional- per pensar que Guardiola seguirà amb la política de rotacions. Encara no ha repetit cap onze i només Xavi, que avui pot complir el seu partit número cent a Europa, Alves i Valdés han estat sempre titulars. És una incògnita si algun d'ells descansarà en aquest sisè partit en disset dies, a l'espera de culminar dissabte el setè contra l'Atlètic de Madrid abans de la nova aturada lliguera.

Tinguin o no incidència els possibles canvis, el Barcelona buscarà per fi acabar amb la porteria a zero. Valdés, elogiat ahir per Guardiola, ha encaixat almenys un gol en cadascun dels últims cinc partits, tot i les escasses ocasions rivals. Concretament, onze. "És una molt bona notícia que ens arribin tan poc", va celebrar el tècnic blaugrana, que de les també moltes oportunitats fallades va ser més crític: "Si no marques, la moral pot trontollar, però tard o d'hora ho farem". "El que és essencial és que sabem on volem anar i hi insistim", va afegir.

Pensats per atacar
Tot i l'aparent bloqueig local i el potencial del Barça, el Xakhtar tampoc no desistirà de la idea futbolística implantada per Lucescu. "Sempre busquem l'atac", va afirmar el brasiler Fernandinho, el seu millor home, que comparteix l'eix del migcamp amb Hubschman, amb els seus compatriotes Jason i Ilsinho una mica més endavant, deixant les bandes per als dos laterals, llarguíssims: Srna i Rat. Aquí és on neix part del seu atreviment, però també de la feblesa defensiva. Els centrals són de categoria, sobretot Xigrinski, però l'estructura no els ajuda. Davant, Brandão aporta rematada i experiència.

"Els partits oberts no ens convenen, però si es dóna ens hi haurem d'adaptar", va explicar Guardiola, tot i que si l'equip treballa bé només hi hauria d'haver color blau, la tercera samarreta de l'equip que és la que avui lluirà el Barça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.