Esports

134 detinguts arreu de Catalunya per aldarulls posteriors a la gran festa blaugrana

Els Mossos d'Esquadra han detingut 119 persones a Canaletes, 6 a Granollers, 4 a Girona, 2 a Igualada, 1 a Sant Feliu de Guíxols i 2 més a Lleida

Més de 100.000 persones s'han concentrat aquesta nit i matinada al centre de Barcelona, a la plaça Catalunya i Canaletes, per celebrar la tercera Champions del Barça. La festa s'ha repetit a gran part de les ciutats i pobles del país.

Després, però, la celebració ha derivat en incidents i, finalment, han estat 134 els detinguts a tot Catalunya, 119 dels quals, a Canaletes, segons han fet públic els Mossos d'Esquadra.

Catalunya ha sortit al carrer, només acabar el partit, per celebrar la tercera Champions de la història culer i el primer triplet del club i de la història del futbol a l'Estat espanyol.

La final ha estat seguida per milers de persones a tot Catalunya. Només al Miniestadi del FC Barcelona s'hi han reunit més d'11.000 persones.

Un cop acabat el partit, les imatges d'eufòria s'han repetit arreu. A Barcelona, els seguidors han començat a abandonar tant el Maremàgnum com el Miniestadi i s'han dirigit a la plaça Catalunya. Els aficionats barcelonistes han llançat coets i han fet sonar el clàxon dels seus cotxes per tota la ciutat i més de 100.000 persones s'han concentrat a la plaça Catalunya.

Girona, Lleida i Tarragona també han vibrat amb el triomf a la final de Roma. A Girona, milers de culers s'han aplegat a la plaça Catalunya per celebrar la victòria del Barça per dos gols a zero contra el Manchester United en la final de la Lliga de Campions.

La plaça de la Font de Tarragona, lloc habitual de celebració dels títols blaugranes, ha acollit uns 3.000 seguidors que han volgut celebrar la victòria blaugrana.

També els carrers de Lleida s'han omplert de seguidors culers. Els carrers com ara Balmes, Bisbe Ruano o Prat de la Riba, que condueixen a la plaça Ricard Vinyes de la ciutat, s'han col·lapsat d'aficionats.

Després de la festa

Com en les celebracions anteriors, la plaça de Catalunya i la font de Canaletes de barcelona ha estat escenari d'incidents provocats per un grup d'incontrolats que s'han enfrontat amb els Mossos d'Esquadra.

La policia catalana ha respost amb càrregues per dispersar-los. De poca cosa han servit els avisos que els mossos han fet per dispersar els aficionats concentrats davant el cordó policial del carrer Pelai.

Els agents antiavalots han disparat pilotes goma per dissoldre els violents. A més, un grup de seguidors han llençat ampolles de vidre al balcó de l'Hotel Lloret, on les càmeres de televisió enregistren les celebracions de Canaletes. Un dels objectes ha impactat al cap d'un càmera de televisió, tot i que no li ha causat ferides de gravetat.

Finalment, la policia catalana ha informat que ha detingut 119 persones a la zona de Canaletes. El Servei d'emergències mèdiques hi ha atès 153 persones i 89 agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana.

La resta de detencions s'han fet en altres punts de Catalunya: 6 a Granollers, 4 més a Girona, 2 detinguts són d'Igualada, un altre de Sant Feliu de Guixols i, per últim, dos a Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.