Esports

14.000 persones visiten la capella ardent de Dani Jarque

Una incessant processó d'aficionats acomiada el capità de l'Espanyol, mort dissabte passat a Itàlia. La capella ardent ha estat oberta fins les 18.30 hores

14.000 persones han desfilat en silenci des de les dues del migdia per les entranyes de l'estadi de Cornellà per oferir el seu condol a la família del capità de l'Espanyol, Dani Jarque, mort dissabte passat a Itàlia i el cadàver del qual va ser repatriat ahir a la matinada.

La porta 21 de l'estadi, convertida ja en un immens santuari en memòria de Jarque, un mosaic de colors de nombrosos clubs, ha quedat tancada al públic poc abans de la una del migdia, quan els aficionats van començar a fer cua per visitar la capella ardent, que ha estat oberta fins a dos quarts de set de la tarda.  Després, la família i els amics s'han traslladat a Sant Boi de Llobregat per incinerar-lo.

Al mateix temps que una incessant processó de corones de flors entrava a l'estadi per la porta 21, la gent desfila en silenci, compungida i impressionada, pel passadís habilitat pel club fins a l'avantllotja presidencial.

Allà flanquegen el fèretre de Jarque els seus companys d'equip i els directius del club en una escena impactant. Amb la mirada perduda, en un extrem silenci, els jugadors de l'Espanyol acompanyen Jarque al costat d'una enorme corona amb l'escut del club i una foto del futbolista mort.

A l'altra banda del fèretre, protegits per un biombo, els familiars i amics de Jarque assisteixen amb dolor a l'incessant processó d'aficionats anònims que travessen la sala en silenci, moderant el pas, senyant-se davant el taüt del capità de l'equip, sense telèfons mòbils ni càmeres fotogràfiques a la vista, encara incrèduls davant la mort d'un noi de 26 anys que estava a punt de ser pare.

Al final del recorregut, amb prou feines vuit o deu minuts des de l'entrada a l'estadi, diversos llibres de recollida de firmes donen per tancada la desfilada que serveix per acomiadar Jarque. La majoria escriu algunes paraules d'ànim.

Fora, les cues sota el sol retraten la identificació de l'afició amb el seu club i l'estupor dels que han sentit la mort de Jarque. Milers de samarretes de l'Espanyol, moltes ja personalitzades amb el nom de Jarque, però també del Barcelona, Reial Madrid, Betis o Sevilla, Almeria i Deportivo de la Corunya, Athletic de Bilbao i desenes de clubs modestos, de barri i d'aficionats simbolitzen l'impacte que ha causat la mort de Jarque en el món del futbol.

Els serveis d'assistència han hagut d'atendre una dona embarassada que esperava el seu torn i que s'ha desmaiat per la calor.

Són molts els que es protegeixen del sol amb paraigua o para-sols, els que sacrifiquen l'horari del dinar a canvi d'un entrepà per esperar el seu moment, amb prou feines un instant per veure en directe el fèretre, els jugadors i la família de Jarque, en l'últim adéu al capità de l'Espanyol, convertit ja en símbol de la nova era del club.

El Barça i el Madrid
Els dos grans clubs del futbol de l'Estat, Barcelona i Reial Madrid, també han volgut estar al costat de la família de Dani Jarque en aquests moments.

Per part del Barça hi ha acudit el seu president, Joan Laporta, acompanyat del director esportiu, Aitor 'Txiki' Begiristain, els vicepresidents Alfons Godall i Rafael Yuste i el director general, Joan Olivé.

En nom de la primera plantilla del Barça hi han anat Andrés Iniesta, bon amic de Jarque, amb qui va coincidir en les categories inferiors de les seleccions, a més de Víctor Valdés, Albert Jorquera i l'entrenador, Pep Guardiola.

El Reial Madrid ha enviat a la capella ardent de Jarque el seu president, director general i capità. Florentino Pérez, Jorge Valdano i Raúl González han visitat la capella ardent a les dues del migdia. El '7' del Reial Madrid s'ha emocionat en abraçar la família i els companys de Jarque.

La classe política catalana també ha volgut donar suport a la família. Un perico reconegut com Alberto Fernández Díaz, del Partit Popular, o el líder de Convergència, Artur Mas, s'han apropat a l'estadi de Cornellà- el Prat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.