Esports

Ricky, més a prop que mai del Barça

El club blaugrana ofereix 3,5 milions pel base de la Penya

El Regal FC Barcelona ha presentat una oferta de 3,5 milions d'euros al Joventut per obtenir els serveis del base Ricky Rubio, que signaria amb el club blaugrana pels pròxims sis anys amb la possibilitat d'anar-se'n a l'NBA a partir de la tercera temporada.

Segons han informat fonts del club blaugrana, encara "no hi ha principi d'acord", ja que només se li ha fet arribar l'oferta al president del club verd-i-negre, Jordi Villacampa, que haurà de reunir-se amb el consell del Joventut, en principi divendres que ve, per decidir si s'aprova o no l'oferta blaugrana.

"El Barcelona ha fet una nova oferta, pròxima als 3,5 milions d'euros, que millora molt l'anterior (que era de 3 milions). Però no hi ha principi d'acord, només una oferta presentada", han comunicat des del Regal FC Barcelona.

Per la seva banda, fonts del DKV Joventut també han confirmat l'oferta tot i que no han donat per fet el traspàs. "S'està coent, però encara no hi ha res", han assegurat.

Dels sis anys de contracte que signaria el del Masnou, en passaria almenys dos de blaugrana, ja que es planteja la possibilitat que després pugui marxar a l'NBA després que aquest any s'ha frustrat el seu intent de fer el salt a la lliga professional nord-americana, tot i ser escollit cinquè per Minnesota Timberwolves, a causa de la clàusula de rescissió a la Penya.

Per aquesta raó, el club blaugrana li hauria inclòs en el contracte una clàusula de rescissió fàcil, només en el cas que l'internacional decidís anar a l'NBA, però que entraria en vigor a partir del tercer any. Així doncs, el Barça s'assegura tenir-lo almenys els dos primers anys del contracte.

Així es tancaria el serial que va començar després que el base fos elegit al número cinc del draft de l'NBA per Minnesota Timberwolves. La clàusula de rescissió al Joventut, molt elevada, va ser un obstacle insalvable. Va ser aleshores quan va començar el problema.

El base català havia interposat una demanda contra la Penya perquè considera que la clàusula de rescissió, de gairebé sis milions, no era proporcional al sou que cobrava.

L'opció americana es va complicar i el Reial Madrid va agafar força en les negociacions. La seva oferta de més de tres milions d'euros convencia el club de Badalona, però no el jugador, que preferia quedar-se a Barcelona.

Va ser aleshores que l'opció del club blaugrana va començar a agafar força i de l'oferta oficial de 2,3 milions el club va anar apujant la proposta. El Joventut va rebutjar la primera oferta i les negociacions es van congelar fins que el Barça va apujar ahir la xifra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.